Αδηλον το μέλλον της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών

Αδηλον το μέλλον της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2005, λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου παγκόσμιου μεταλλίου από την Ελλάδα, γράφαμε κάτι που κατέπληξε μόνο τους αδαείς: Το μέλλον της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών είναι άδηλον. Οσοι γνώριζαν, συμφώνησαν. Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με όσα είχαν προηγηθεί (3η θέση στο παγκόσμιο του 2005, 4η και στους Ολυμπιακούς του 2004 και στο παγκόσμιο του 2003). Με μικρή εξαίρεση την κατάληψη της 7ης θέσης στους Ολυμπιακούς του 2008, η ομάδα έχει χαθεί από το παγκόσμιο προσκήνιο. Δεν προκρίθηκε για το πρωτάθλημα του 2009. Ούτε για το εφετινό. Φυσικά, είναι σαφώς καλύτερη από 5-6 ομάδες από αυτές που προκρίνονται, ίσως και από 2-3 ακόμη, αλλά στο πρωτάθλημα κόσμου πρέπει (το γιατί πρέπει, είναι άλλη υπόθεση) να εκπροσωπούνται όλες οι ήπειροι. Ομως κι έτσι, επί σειρά ετών δεν ετέθη θέμα εκπροσώπησης στους Ολυμπιακούς αγώνες και στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η ομάδα προκρινόταν πάντα.

Το τι θ’ ακολουθούσε την ανανέωση, που κάποτε θα γινόταν, ήταν εύκολο να το προβλέψουν όσοι παρακολουθούν το άθλημα. Οι διάδοχοι, ούτε της ίδιας ποιότητας ήταν, ούτε έτοιμοι. Εγιναν δε, και λάθη από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ετσι, οι διεθνείς μας παίκτες παρακολουθούν τους αγώνες τηλεοπτικά ή, απλώς, πληροφορούνται τ’ αποτελέσματα.

Σήμερα, μία ημέρα μετά την παρουσία της καταξιωμένης εθνικής γυναικών στον τελικό του πρωταθλήματος κόσμου, θα γράψουμε το ίδιο: Αδηλον το μέλλον της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών. Γιατί;

Για πολλούς λόγους: Δεν υπάρχει δεξαμενή για ν’ αντλήσεις νέα ταλέντα. Το ελληνικό πρωτάθλημα διαθέτει, πλέον, μόνο δύο ισχυρές ομάδες. Οι νέες αθλήτριες έχουν λίγα κίνητρα για ν’ ασχοληθούν σοβαρά με τον αθλητισμό. Οταν βλέπουν πως νυν διεθνείς παίκτριες αναγκάζονται να παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών από τις δημόσιες υπηρεσίες, στις οποίες εργάζονται, για να προπονηθούν ή ν’ αγωνιστούν με την εθνική ομάδα, σε τι ν’ αποβλέπουν αυτές; Μόνο στην κατάκτηση Ολυμπιακού μεταλλίου. Αλλά πόσο βέβαιη είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς, με δεδομένο ότι στις γυναίκες μετέχουν μόνο οκτώ ομάδες και πρέπει (πάλι αυτό το πρέπει) να εκπροσωπούνται και η διοργανώτρια χώρα και όλες οι ήπειροι;

Μήπως, λοιπόν, κάτι πρέπει ν’ αλλάξει και στο ελληνικό πόλο και στην αντιμετώπιση του αθλητισμού από την Πολιτεία; Και δεν αναφερόμαστε σε χρηματικές απολαβές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή