Πισω από τις καμερες

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μπέρδεψαν λιγάκι…

Η ΠΑΕ Καβάλα και οι φανεροί ή μη ιδιοκτήτες της, ήθελαν «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» στην υπόθεση των στημένων, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οταν συνελήφθη ο Σταύρος Ψωμιάδης, είπε στον ανακριτή ότι δεν είναι ο πραγματικός πρόεδρος της ομάδας και ότι κουμάντο κάνει ο καταζητούμενος πατέρας του, Μάκης Ψωμιάδης. Αυτή η ομολογία φαίνεται πως έπαιξε ρόλο στο να μη προφυλακιστεί. Ομως βάσει αυτής, ασκήθηκε η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στον Μ. Ψωμιάδη και την ΠΑΕ Καβάλα ως συνυπαίτια των πράξεών του. Οταν, λοιπόν, οι δικηγόροι του συλλόγου επιχείρησαν να πείσουν της πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας ότι ο Μ. Ψωμιάδης δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα και πρόεδρος είναι ο Σταύρος, απέτυχαν, διότι υπήρχε ήδη η κατάθεση του Σταύρου που «πρόδιδε» τη σχέση του πατέρα του με την ΠΑΕ. ΜΠΛΟΥ.

Σπέσιαλ… συνεδρίαση

Περίπου 16 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τις υποθέσεις των στημένων αγώνων που αφορούσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται μαζί τους. Η συνεδρίαση τελείωσε στις 04.40 του πρωινού της Πέμπτης, αφού αφενός ήθελαν μαζί με τις αποφάσεις να βγει και το σκεπτικό και αφετέρου οι υποθέσεις να εκδοθούν άμεσα ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα διαρροών. Γύρω στις 23.30 παρήγγειλαν πίτσες για… να πάρουν δυνάμεις, ενώ το μέλος της επιτροπής, ο δικηγόρος κ. Αντωνακάκης, αποχώρησε τα ξημερώματα από τα γραφεία της οδού Αστροναυτών παρέα με τον λευκό σκύλο του. ΜΠΛΟΥ.

Χρειάζεται αναθεώρηση

Η Μαρία Βυμπρανιέτσοβα κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών του θαλάσσιου σκι, αλλά λίγο έλειψε να μην πάει στη Ρωσία, διότι η ΓΓΑ δεν ενέκρινε -προφανώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων- την επιχορήγηση της αποστολής. Ευτυχώς ο σύλλογος της Μαρίας, «Η λίμνη Καϊάφα Ζαχάρως», έδωσε τα χρήματα στην ομοσπονδία και πρόσφερε στην αθλήτρια τη δυνατότητα ν’ αγωνιστεί και να σηκώσει την ελληνική σημαία στον ιστό των νικητών. Μήπως κάποιες αποφάσεις πρέπει ν’ αναθεωρηθούν, κ. Μπιτσαξή; Ν. Α. ΚΩΝ.

Ωραία «ενημέρωση»

«Αυτή την ώρα αγωνίζονται στους προκριματικούς η Νόρα Δράκου και ο Οδυσσέας Μελανίδης. Αργότερα θα σας ενημερώσουμε για τ’ αποτελέσματά τους». Ο αθλητικός συντάκτης ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού «ενημέρωσε» τους ακροατές άψογα. Και κατ’ αποκλειστικότητα. Περιμέναμε, βέβαια, να μάθουμε τ’ αποτελέσματα, αλλά ματαίως. Βλέπετε, οι αγώνες θ’ άρχιζαν… 12 ώρες αργότερα. Και ο κολυμβητής δεν λέγεται Μελανίδης αλλά Μελαδίνης. Λεπτομέρειες… Ν. Α. ΚΩΝ.

Χειρότερα δεν γίνεται

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κινούνται μεταγραφικά στο μπάσκετ σε χαμηλούς τόνους, σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. ΠΑΟΚ και Αρης κινούνται μεταγραφικά με ρυθμούς… «χελώνας». Και από κει και πέρα, οι ομάδες από την πέμπτη θέση του περσινού πρωταθλήματος και προς τα κάτω, είναι… ακινητοποιημένες. Ο Πανιώνιος μπορεί να φτάσει σε διοίκηση Πρωτοδικείου και στα πρόθυρα της διάλυσης. Το Μαρούσι είναι στάσιμο και μπορεί πέρυσι να ήταν στην ίδια κατάσταση μέχρι και την έναρξη του πρωταθλήματος και στη συνέχεια να εξέπληξε με την πορεία του, αλλά οι προϋποθέσεις του είναι δυσμενέστερες. Το Περιστέρι άλλαξε σελίδα στα διοικητικά. Στο «κόκκινο» είναι ο Κολοσσός και η Καβάλα, ενώ είναι άγνωστο ακόμα σε ποια κατηγορία θα συμμετάσχει ο Πανελλήνιος. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την Β΄ Εθνική, ενώ ο ΚΑΟΔ και το Ρέθυμνο πρέπει να συστήσουν ΚΑΕ. Χειρότερα γίνεται; Γ. Β.

Λόγια του αέρα

Τελικά, ο Μπάμπης Καραμανλής δεν «βάζει μυαλό» ή δεν θέλει; Πρότεινε στην ερασιτεχνική ΑΕΚ να δημιουργηθεί ανταγωνιστική ομάδα για την Α2 κατηγορία μπάσκετ. Με ποιου χρήματα; Και σωστά του απάντησε η ερασιτεχνική ότι είναι καλύτερα στη Β΄ Εθνική και με πλήρη διαγραφή παλαιότερων χρεών. Σε δύο χρόνια, με την κατάλληλη, διοικητική επιμέλεια, η ΑΕΚ θα έχει επιστρέψει στην Α1 και θα είναι απαλλαγμένη από χρέη. Γ. Β.

Αγαρμπη τακτική

Στον επαγγελματικό αθλητισμό, τα πράγματα είναι απλά και το κριτήριο παικτών και ομάδων είναι μόνο τα νούμερα και τα μηδενικά που έχουν στην κατάληξή τους. Οσοι παίκτες μπάσκετ, Ελληνες και ξένοι, είχαν καλύτερη προσφορά από ομάδες του εξωτερικού, αναχώρησαν για το εξωτερικό. Οσοι δεν είχαν, δέχτηκαν μειώσεις και έμειναν στις ομάδες τους. Αυτή η τακτική διαπραγμάτευσης του «τόσα δίνω, πόσα θες», όμως, δεν είναι απόλυτη. Υπήρξαν και περιπτώσεις παικτών που αρνήθηκαν προτάσεις από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα (Πελεκάνος – Μοντεγκρανάρο) ή περίμεναν να υπάρξει καλύτερη ανταπόκριση από τις προηγούμενες ομάδες τους.

Αυτές, όμως, επικοινωνιακά είπαν πολύ άγαρμπα το «αντίο» στους παίκτες κι ας είχαν μεγάλη οικονομική απόσταση. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή