Τι γράφει ο ξένος Τύπος

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤUΤΤΟSΡΟRΤΠροστασία στην Ιντερ επί Καλτσόπολι

Σήμερα χάρη στη δουλειά της υπερασπιστικής ομάδας του Λουτσιάνο Μότζι και τη Γιουβέντους, τα κομμάτια που έλειπαν από το 2006 βοηθούν να ξαναγραφτεί η ιστορία του σκανδάλου Καλτσόπολι. Για την αστυνομία τα τηλεφωνήματα των Φακέτι και Μοράτι δεν ήταν λιγότερο σημαντικά από εκείνα του Μότζι και τα είχε σημειώσει ως εξίσου κρίσιμα. Αυτοί που υπέκλεπταν τις συνομιλίες όμως έδωσαν συγκεκριμένη τροπή στην υπόθεση. Κάποια από τα τηλεφωνήματα, κάποια από αυτά πολύ σημαντικά, εξαφανίστηκαν από τη δικογραφία. Ετσι το Καλτσόπολι εξελίχθηκε σε τάφο του Μότζι και της Γιουβέντους, καθώς και άλλων που ρίχτηκαν στην κόλαση της αθλητικής δικαιοσύνης χωρίς τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

L’ΕQUΙΡΕ

Φέτελ: Δύσκολα στην Ουγγαρία

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ξέρει ότι το ουγγρικό γκραν πρι την Κυριακή θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα, ιδιαίτερα καθώς απέτυχε να ανέβει στο βάθρο κατά το προηγούμενο γκραν πρι, της Γερμανίας. Εκεί που η ηγεμονία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 φαινόταν αδιαμφισβήτητη, τώρα ο περσινός πρωταθλητής δεν μπορεί να επαναπαύεται. «Θα πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα γκραν πρι της χρονιάς» είπε, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο ουγγρικό σιρκουί. Πέρυσι ο Φέτελ είχε τερματίσει τρίτος στον αγώνα αυτόν πίσω από τους Μαρκ Γουέμπερ και Φερνάνδο Αλόνσο.

ΑS

Ο Καθόρλα, η Μάλαγα και η Ρεάλ

Στο πρωταθληματάκι των καλοκαιρινών μεταγραφών η Μάλαγα έχει γίνει πλέον πρωτοπόρος με την απόκτηση του Σάντι Καθόρλα. Στρογγυλά-στρογγυλά, τα έξοδα μεταγραφών έχουν φτάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ για τις Χίλιες και Μία Νύχτες που ζουν στην πρωτεύουσα της Κόστα ντελ Σολ. Αν η Ρεάλ και η Μπάρτσα δεν την ξεπεράσουν με τους Νέιμαρ και Σεσκ Φάμπρεγας αντίστοιχα, οι δύο μεγάλοι θα μείνουν πίσω από τη Μάλαγα σε μια καλοκαιρινή ανατροπή. Αμφότερες υπολογίζεται ότι έχουν δώσει λιγότερα από 50 εκατ. η καθεμιά. Ετσι ο Καθόρλα ολοκλήρωσε το ρόστερ της ομάδας που πλέον στοχεύει στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά η ομάδα των Αράβων θέλει να καταλάβει τη θέση της Βιγιαρεάλ, που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της.

DΑΙLΥ ΜΑΙL

Πρόταση για χαλάρωση περί ναρκωτικών στους Ολυμπιακούς

Κορυφαίος παράγοντας της υπηρεσίας κατά του ντόπινγκ στη Βρετανία ζήτησε περισσότερη ελαστικότητα στη μεταχείριση των αθλητών από τις αρχές όταν αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει ναρκωτικά, αρχίζοντας από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Ο Μάικλ Στόου, επικεφαλής του τομέα επιστήμης και ιατρικής της υπηρεσίας δεν θεωρεί ότι ουσίες όπως η κοκαΐνη και το έκστασι θα πρέπει να τιμωρούνται όπως τα αναβολικά. «Αυτά τα διεγερτικά θα πρέπει απολύτως να απαγορεύονται, αλλά θα θέλαμε περισσότερη ελαστικότητα στις ποινές που δίνουμε. Αν θεωρήσουμε ότι κάποιος παίρνει μια ουσία για να ενισχυθεί, θα του επιβάλλουμε και πάλι διετή ποινή, αλλά τις περισσότερες φορές η χρήση είναι μόνο σε κοινωνικό περιβάλλον». Την αντίθεσή της σε χαλάρωση των ποινών εξέφρασε η Παραολυμπιονίκης Τάνι Γκρέι-Τόμπσον: «Αυτό θα στείλει λάθος μηνύματα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή