ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Μισέλ Πλατινί από τη χώρα μας, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσιζε τον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου. Συγχρόνως «τελείωνε» και τον παραγοντικό βίο του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη. Αυτά είναι τα δεδομένα, μέχρι αυτήν τη στιγμή. Η δεύτερη πράξη του έργου θα παιχτεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Η ερώτηση πλέον που γεννάται είναι, αν η υπόθεση με τα «στημένα παιχνίδια» τελειώνει εδώ ή θα υπάρξει και συνέχεια; Αν συμβεί αυτό, ο κόσμος θα μείνει με την εντύπωση πως την «πλήρωσαν» οι «μικροί» και τη «γλιτώνουν» οι «μεγάλοι». Δεν ισχυρίζομαι πως υπάρχουν ένοχοι και στους μεγάλους. Ομως, αφού έχουν εμπλακεί τα ονόματά τους, πρέπει να ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο. Θα είναι καλό, πρωτίστως για τους ίδιους. Τίποτα δεν πρέπει να μένει… αιωρούμενο, αν θέλουμε ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα και να πιστέψει ότι κάτι άλλαξε.

Οπως και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, που μίλησε για «αλλοιωμένα πρωταθλήματα», είναι υποχρεωμένος ο ίδιος να αποκαλύψει ποια είναι, ποιοι και πώς τα αλλοίωσαν. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως πολιτικός με δηλώσεις, χωρίς να αποδεικνύει αυτά που λέει. Αλλιώς, είναι αυτός που υποδαυλίζει, έμμεσα, τη βία.

Δεν είναι δυνατόν, να ρίχνει τέτοια «βόμβα» και μετά να… σφυρίζει αδιάφορα. Οταν ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δηλώνει ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω τη Φενέρμπαχτσε, από την Ευρώπη, αν δεν τελεσιδικήσει η τουρκική Δικαιοσύνη», απορώ πώς ο κ. Γερουλάνος είπε αυτό που είπε!

Οσο για την επίσκεψη του Γάλλου παράγοντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις εκατέρωθεν, καθώς και η δημοσιοποίηση του νέου νόμου περί ποδοσφαίρου, είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου. Από λόγια και νόμους έχει… μπουχτίσει ο Ελληνας φίλαθλος.

Περιμένει να δει έργα και αποτελέσματα. Και γι’ αυτά, λόγω της εμπειρίας μου, μπορώ να πω ότι θα περιμένει πολύ… Οπως θα περιμένει και ο άνεργος, να ευδοκιμήσουν τα μέτρα… σωτηρίας που μας επιβάλλουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη, για να βρει δουλειά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή