Επιτυχίες υπό αντίξοες συνθήκες

Επιτυχίες υπό αντίξοες συνθήκες

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα χαράς, αλλά και προβληματισμού, ήταν η χθεσινή για τον ελληνικό υγρό στίβο. Η συνέντευξη Τύπου, που έγινε με αφορμή τις επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έδωσε την ευκαιρία ν’ ακουστούν και προβλήματα που απασχολούν όλο τον αθλητισμό μας.

«Είναι ευκαιρία να ειπωθούν κάποια πράγματα που πλήττουν τον ελληνικό αθλητισμό. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι πάνω από τον αθλητισμό. Τη στιγμή που η χώρα λοιδορείται και υποτιμάται, τα παιδιά αυτά την ανέβασαν στο πιο ψηλό σκαλοπάτι. Αυτό το επίτευγμα πρέπει να το δούμε από κοινωνική, εθνική και πολιτική σκοπιά. Αν δεν το δούμε από αυτές τις πλευρές, τότε η επιτυχία αυτή θα σβήσει όπως άλλες στο παρελθόν», είπε ο πρόεδρος ΚΟΕ, κ. Δ. Διαθεσόπουλος.

Η αρχηγός της εθνικής πόλο, Κ. Λιόση, επισήμανε, ότι το προολυμπιακό τουρνουά είναι πιο δύσκολο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Με κυριότερο πως οι περισσότερες δεν έχουν δουλειά και άλλες παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών», πρόσθεσε. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10 χλμ., Σπ. Γιαννιώτης είπε ότι λίγες μέρες πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, έψαχνε να βρει πισίνα για να προπονηθεί. «Χρειαζόμαστε τη στήριξη της Πολιτείας. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα», τόνισε. Η Μαρ. Λυμπερτά (3η στα 10 χλμ.), ζήτησε να υπάρχει ένα κολυμβητήριο για να μπορεί να προπονείται, διότι ακούγεται πως του Ζαππείου θα κλείσει. Ο Ι. Δρυμωνάκος (5ος στα 400μ. μεικτής), υπογράμμισε ότι χρειάζονται τη στήριξη όλων για να μπορέσουν ν’ αντέξουν και να συνεχίσουν.

«Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι με αυτές τις αθλήτριες. Στόχος τώρα είναι το προολυμπιακό τουρνουά στο οποίο έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία», τόνισε ο προπονητής της εθνικής πόλο γυναικών, Γ. Μορφέσης. «Είμαι πολύ τυχερός που έχω 13 χρόνια αθλητή τον Γιαννιώτη», είπε ο Ν. Γέμελος. «Καταφέραμε να πετύχουμε πολλά με τόσο αντίξοες συνθήκες. Εύχομαι τα προβλήματα να βρουν λύση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς», υπογράμμισε ο Μ. Κανελλόπουλος, προπονητής της Λυμπερτά.

Ο ΓΓΑ, κ. Π. Μπιτσαξής ανέφερε ότι οι επιχορηγήσεις για τον αθλητισμό είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με πριν από την κρίση και δίνει καλύτερα αποτελέσματα. «Ας αφήσουμε την γκρίνια και τη μιζέρια», είπε. Τόνισε, όμως, πως συμμερίζεται πλήρως τα παράπονα των αθλητών. Είπε, ότι για το θέμα των αδειών έχει διαφωνήσει δημόσια και πάλεψε για ν’ αλλάξει ο νόμος. Για τα προνόμια, τόνισε πως οι ενισχύσεις πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες. «Δυστυχώς, ο νόμος σε πολλά σημεία, είναι ισοπεδωτικός και πρέπει ν’ αλλάξει», πρόσθεσε. Είπε, επίσης, ότι γνωρίζει πως ειδικά στον χώρο του υγρού στίβου εκκρεμούν διορισμοί, οι οποίοι πρέπει να ολοκληρωθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή