Νέο πλήγμα στην Εθνική μετά την αποχώρηση Σχορτσιανίτη

Νέο πλήγμα στην Εθνική μετά την αποχώρηση Σχορτσιανίτη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, αφού η πόρτα της εξόδου παραμένει ορθάνοιχτη. Χθες, ήρθε η σειρά του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να τη διαβεί, ζητώντας από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ηλία Ζούρο, να μη συνεχίσει την προετοιμασία ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο «Μπιγκ Σόφο» επικαλέστηκε ένα σοβαρό προσωπικό του πρόβλημα, για το οποίο ζήτησε να πάρει δεκαήμερη άδεια. Οταν δεν του δόθηκε, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα, προσθέτοντας ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα στο προπονητικό τιμ.

Ο λόγος τώρα περνά στην Ομοσπονδία η οποία θα πρέπει να επιληφθεί της κατάστασης και να μη λειτουργήσει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ΕΟΚ εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η Εθνική Ομάδα θα προχωρήσει στην προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ 2011 απόντος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η ΕΟΚ τονίζει πως θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες μετά την άρνηση του παίκτη». Για το θέμα τοποθετήθηκε επίσημα και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως «η συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα δεν είναι ούτε αγγαρεία ούτε βαρίδι, αλλά τιμή για κάθε αθλητή». Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, μιλώντας στην ιστοσελίδα του sport-fm.gr, προανήγγειλε την τιμωρία του παίκτη: «Εμείς απλά θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε για το ποια θα είναι ακριβώς η τιμωρία, αλλά θα είναι περίπου ίδια με αυτή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη». Επίσης τόνισε: «Αυτό είναι απόδειξη ότι έχουμε χορτάσει από τις πολλές διακρίσεις της Εθνικής ομάδας, με αποτέλεσμα κάποιοι να τη θεωρούν βαρίδι και αγγαρεία. Δεν σκέφτονται τα όσα τους έχουν προσφέρει οι εθνικές διακρίσεις».

Ο Σχορτσιανίτης έρχεται να προστεθεί στις φετινές απουσίες των Σπανούλη (τραυματίας), Περπέρογλου (τραυματίας) και Μαυροκεφαλίδη (προσωπικοί λόγοι).

Πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε με τον Κώστα Βασιλειάδη ο οποίος αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση. Ο παίκτης της Μπιλμπάο υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις και δεν αναμένεται να παραμείνει εκτός προπονήσεων για περισσότερες από τρεις μέρες.

– Ο Γιώργος Πρίντεζης ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή