Οδυνηρός αποκλεισμός Παναθηναϊκού

Οδυνηρός αποκλεισμός Παναθηναϊκού

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Της αμύνης τα παιδιά βρέθηκαν σε φάση παρατεταμένης νυχτερινής καλοκαιρινής σιέστας, χθες, στο ΟΑΚΑ και ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να αποχαιρετήσει από πολύ νωρίς τα όπλα και τα όνειρα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που έπρεπε να κάνουν στην επίθεση οι «πράσινοι» το έκαναν και με το παραπάνω. Πέτυχαν τρία γκολ, αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετά, πολύ απλά επειδή η Οντένσε κατάφερε να πετύχει τέσσερα! Αυτό το εντυπωσιακό 3-4 έδωσε την πρόκριση στους Δανούς, έστειλε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και έβαλε φωτιά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, με την πλειοψηφία των 40 χιλ. οπαδών που μαζεύτηκαν να αποχωρεί με έντονες αποδοκιμασίες.

Πήγαν πολύ περισσότεροι απ’ όσο και οι πλέον αισιόδοξοι περίμεναν, είναι ένα θέμα όμως το πότε θα ξαναγυρίσουν έτσι απογοητευτική όπως ήταν η εικόνα της ομάδας τους.

Σε αντίθεση με τη λογική, οι «πράσινοι» το μεγάλο πρόβλημα το είχαν στην άμυνα και όχι στην επίθεση όπως περίμεναν πολλοί, με την αναγκαστική χρησιμοποίηση του Κλέιτον σε ρόλο σέντερ φορ λόγω του ρίσκου που θα είχε η συμμετοχή του τραυματία Πετρόπουλου και του ανέτοιμου Τοτσέ στην ενδεκάδα. Επαιξαν και οι δύο στη συνέχεια, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ, αλλά η ζημιά έγινε τελικά στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός είχε να δεχθεί τέσσερα «ευρωπαϊκά» γκολ στην έδρα του σχεδόν 20 χρόνια (από τη Λεβερκούζεν) και τα δέχθηκε χθες από την Οντένσε, με μεγάλη ευθύνη των αμυντικών του. Τα παρατεταμένα λάθη τους έκαναν τους Δανούς να μοιάζουν με την Μπαρτσελόνα.

Υπό άλλες συνθήκες, ο κόσμος θα μπορούσε να χαρεί ένα ματς με εφτά γκολ και μια σειρά ανατροπών. Με το γρήγορο γκολ του Γιόχανσον στο 12΄ από λάθος Μπουμσόνγκ και Τζόρβα, η Οντένσε πήρε από νωρίς σκορ πρόκρισης, με τον Παναθηναϊκό να απαντά με δύο διαδοχικά γκολ του Μπουμσόνγκ στο 35΄ και του Τοτσέ στο 50΄. Το 0-1 έγινε 2-1, με την πρόκριση να περνά ξανά σε ελληνικά πόδια και ίσως να έμενε εκεί αν ο Νίνης δεν έχανε στο 53΄ μια απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 3-1, στέλνοντας από τα δύο μέτρα μόνος του την μπάλα στο δοκάρι. Το υπέροχο γκολ του Ρουντ στο 58΄ έφερε ξανά την πρόκριση στην άλλη πλευρά, αλλά ο χρόνος ήταν αρκετός για να υπάρξει αντίδραση. Τα μακρινά σουτ του Λέτο και του Νίνη δεν νίκησαν τον Βέσελς, σε αντίθεση μ’ αυτό του Καντρί στο 80΄, που με τη βοήθεια του Σαριέγκι έκανε το 2-3. Η φωτοβολίδα του κορυφαίου Αντρεάσεν στο 88΄ έκλεισε οριστικά την πρόκριση, με τον Πετρόπουλο να μειώνει απλώς σε 3-4 με πλασέ στο 94΄.

ΠΑΟ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης (74΄ Καραγκούνης), Νίνης, Λέτο, Μαρίνος (20΄ Τοτσέ), Κλέιτον (67΄ Πετρόπουλος).

ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα (87΄ Τραορέ), Ρεγκίνιουσεν, Γιόχανσον, Κρις Σόρενσεν, Τζεμπά Τζεμπά, Μεντί, Καντρί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή