Ο αποκλεισμός έσφιξε τη θηλιά στον λαιμό του Παναθηναϊκού

Ο αποκλεισμός έσφιξε τη θηλιά στον λαιμό του Παναθηναϊκού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα απόνερα από την ήττα-σοκ του Παναθηναϊκού από την Οντένσε δεν τον «έπνιξαν» μόνο αγωνιστικά ή ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά. Με δεδομένη την απροθυμία των μετόχων να χρηματοδοτήσουν την ομάδα, οι «πράσινοι» είχαν ποντάρει πολλά στην πρόκριση, οποία τους εξασφάλιζε τουλάχιστον 6 – 7 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και τη σίγουρη παρουσία τους στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα συνέχιζαν αν δεν κατάφερναν να περάσουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το μπόνους από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ) χάθηκε, ενώ διακυβεύεται πλέον ακόμα και η ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Και να πέρναγε ο Παναθηναϊκός την Οντένσε, τα αναμενόμενα έσοδα δεν θα αρκούσαν για να καλύψουν τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του. Γι’ αυτό και ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης βασικών του παικτών, όπως οι Μπουμσόνγκ, Σιμάο, ή οποιουδήποτε άλλου έφερνε μια καλή πρόταση. Η πίεση πλέον είναι πολύ μεγαλύτερη. Αν δεν αλλάξει κάτι στη στάση των μετόχων, οι πωλήσεις θα είναι μονόδρομος. Κι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη αποδυνάμωση της ομάδας, καθώς οι επιλογές για την αντικατάστασή τους θα είναι από πιο χαμηλά ράφια.

Πέρα από τον οικονομικό βραχνά, η νέα ευρωπαϊκή αποτυχία κινδυνεύει να τινάξει με το καλημέρα τη χρονιά στον αέρα. Παίκτες και προπονητής άρχισαν πάλι να αμφισβητούνται και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αναστραφεί το κλίμα. Οσο δύσκολα μαζεύεται ο κόσμος στο γήπεδο, άλλο τόσο εύκολα φεύγει και δεν ξαναγυρίζει.

– Την 8η θέση στο γκρουπ των ισχυρών θα έχει ο Παναθηναϊκός στην αυριανή κλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πάνω απ’ αυτόν βρίσκονται μόνο οι Σεβίλλη, Ρόμα, Τότεναμ, Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρ., Σπόρτινγκ Λισ. και Σάλκε.

– Με ποινή μιας αγωνιστικής κινδυνεύουν οι «πράσινοι», μετά τα όσα έγραψε στην έκθεσή του ο παρατηρητής για τη φωτοβολίδα που πετάχθηκε στον Βέσελς, τις φωτιές στην εξέδρα και τα μπουκάλια. Η απόφαση θα βγει στις 25 Αυγούστου και δεν τίθεται θέμα για τα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή