Τιμές από την ηγεσία της χώρας

Τιμές από την ηγεσία της χώρας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εστω και εμμέσως, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού επί Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης, παραδέχθηκε ότι ο νόμος για τα κίνητρα, που ψηφίστηκε το 2008, ήταν υπερβολικός. Στην συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με τις πολίστριες που αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα προβλήματα (κλειστά κολυμβητήρια, οικονομικό κ.ά.), οπότε ο προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, είπε πως πρόβλημα είναι και ο μεγάλος περιορισμός των κινήτρων. «Η έλλειψη ουσιαστικών κινήτρων αναγκάζει πολλά παιδιά να σταματήσουν τον αθλητισμό στα 16-17 τους. Κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε. Επενέβη ο παριστάμενος κ. Ιωαννίδης και μ’ εμφανώς απολογητικό τόνο είπε: «Αυτόν τον νόμο τον έκανα εγώ».

Οι αθλήτριες, οι προπονητές τους (Μορφέσης, Σάκης Κεχαγιάς) και οι κολυμβητές Σπύρος Γιαννιώτης και Μαριάννα Λυμπερτά και οι προπονητές τους (Νίκος Γέμελος, Μίλτος Κανελλόπουλος) έγιναν δεκτοί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, που τους συνεχάρησαν. Ενα λάθος έκανε η Ν.Δ. Κάλεσε μόνο την ομάδα του πόλο, όχι τους κολυμβητές ούτε την Ομοσπονδία.

«Μας κάνατε υπερήφανους, όχι μόνο εμένα, που υπήρξα παλαιός αθλητής, αλλά και όλο τον ελληνικό λαό. Δώσατε χαρά και ελπίδα, ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και εμμονή στο στόχο, όσο ψηλός κι αν είναι, ο Ελληνας τα καταφέρνει. Εσείς το πιστέψατε, μακάρι να το πιστέψει και ο ελληνικός λαός και θα ξεπεράσουμε την κρίση», επισήμανε ο κ. Παπούλιας. Και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρότρυνε, δε, τον παριστάμενο ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή να επιλύσει τα προβλήματα των αθλητών και των αθλητριών. Τέλος, απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας στους αθλητές και τους προπονητές, ενώ η αρχηγός της Εθνικής, Κική Λιόση, του παρέδωσε λάβαρο της ΚΟΕ με τις υπογραφές των αθλητών και των αθλητριών.

– Από τον Οκτώβριο θ’ αρχίσει σταδιακά η προετοιμασία της εθνικής γυναικών, εν όψει του πρωταθλήματος Ευρώπης (16-29 Ιανουαρίου) και των προολυμπιακών (15-22 Απριλίου), που είναι ο μεγάλος στόχος του επόμενου έτους. Ο κ. Μορφέσης είπε στο ΑΠΕ ότι, πλην απροόπτου, ο κορμός της ομάδας θα παραμείνει αναλλοίωτος. «Μετά τους Ολυμπιακούς θα κάνουμε ανανέωση, που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή