Ανετες προκρίσεις ΠΑΟΚ και Βόλου

Ανετες προκρίσεις ΠΑΟΚ και Βόλου

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά ρυθμού περιπάτου σφράγισαν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου τα εισιτήριά τους για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρόκρισή τους ήταν εν πολλοίς εξασφαλισμένη από τις άνετες εκτός έδρας νίκες τους και χθες την ολοκλήρωσαν με εμφατικό τρόπο, χωρίς να δώσουν το παραμικρό δικαίωμα για εκπλήξεις. Οι νίκες τους με 3-0 επί της Βαλερένγκα και της Ντιφερντάνζ αντίστοιχα, ήταν ενδεικτικές της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας που υπήρχε, κάτι που είχε φανεί από τα πρώτα παιχνίδια. Πέρασαν με δύο νίκες χωρίς να δεχθούν γκολ και συνολικό σκορ 5-0 ο ΠΑΟΚ και 6-0 ο Ολυμπιακός Β.

Η παρουσία του Βασίλη Φλωρίδη στην Τούμπα και η συζήτηση που είχε πριν από τον αγώνα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία ότι οι επαφές για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ είναι σε καλό δρόμο και θα καρποφορήσουν. Ανάλογα αισιόδοξα μηνύματα έστειλε και η ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου, ικανοποιώντας τους περίπου 20 χιλ. οπαδούς της που πήγαν να τη δουν. Ο ΠΑΟΚ ήταν από την αρχή κυρίαρχος. Ανοιξε το σκορ στο 44΄ με τον Βιεϊρίνια και «κλείδωσε» τη νίκη πριν κλείσει η πρώτη ώρα του αγώνα, με άλλα δύο γκολ από τον Αθανασιάδη στο 49΄ και τον Φωτάκη στο 57΄. Πάτησε φρένο εν συνεχεία, αλλά ήταν τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, που η Βαλερένγκα δεν κατάφερε να πετύχει ούτε καν το γκολ της τιμής, παρότι είχε 1-2 καλές ευκαιρίες.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γκαρσία (79΄ Κοντρέρας), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69΄ Ρομπέρ), Ιβιτς (60΄ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης, Ετο, Αρίας.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Νόρντβικ (46΄ Λέι), Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε (60΄ Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάγιτς (73΄ Νίλσεν), Σινγκ.

Με την ίδια άνεση προκρίθηκε και ο Ολυμπιακός Βόλου. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε το παραμικρό άγχος για την πρόκριση, οι οπαδοί του αναλώθηκαν περισσότερο σε συνθήματα κατά της ΕΠΟ, της Πολιτείας και της Αθήνας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μάλιστα, φώναζαν ειρωνικά το σύνθημα «είναι στημένο». Η νίκη ήλθε εύκολα, με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Μαρτίν άνοιξε το σκορ στο 30΄, έκανε το 2-0 με τον Σέλεζι στο 57΄ (δύο λεπτά νωρίτερα ο Σέλεζι είχε δοκάρι) και ο Μπρέσκα σφράγισε τη νίκη με ένα τρίτο γκολ στο 83΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ρόκα, Ντολεζάι, Ακόστα (46΄ Μπρέσκα), Αλβάρες, Σανκαρέ, Σέλεζι, Ζαραδούκας (75΄ Ρόκας), Νταρμπιόν, Μόνχε, Σκέμπρι (46΄ Σολάκης), Μαρτίν.

ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ: Βέμπερ, Ροντρίγκες, Ραφίκ (78΄ Ριμπέιρο) Καρόν (84΄ Μάι), Λεόνι, Μπέτμερ, Γένις, Λεμπρέσεν, Αφούν, Πίσκορ (63΄ Φρανζόνι), Κίντσιγκερ.

Στη σημερινή κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (2.30 στη Νιόν), ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών, όπως και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Β. θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων και θα αντιμετωπίσει θεωρητικά πιο ισχυρό αντίπαλο, αν φυσικά δεν αποκλειστεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου εκκρεμεί η απόφαση της έφεσης που κατέθεσε για τον υποβιβασμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή