ΒΟΛΕΣ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές αλήθειες είπε ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής, στη συνέντευξη Τύπου του υγρού στίβου. Στο παρελθόν, πράγματι, οι πακτωλοί χρημάτων που δόθηκαν δεν είχαν το αποτέλεσμα που έπρεπε. Τα χρήματα, που δίνει ο λαός, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να «πιάνουν τόπο».

Δεν «κρύφτηκε» σε κάποια θέματα. Εξέφρασε τη διαφωνία του στο ζήτημα των αδειών των αθλητών. Πολύ σωστά. Διότι δεν νοείται πρωταθλήτριες κόσμου να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών για ν’ αγωνιστούν ή να κάνουν προετοιμασία.

Αναγνώρισε ότι τα χρήματα των οδοιπορικών των αθλητών δεν είναι, ενδεχομένως, αυτά τα οποία θα μπορούσαν να είναι υπό άλλες οικονομικές συνθήκες της χώρας. Είπε, επίσης, πως ναι μεν υπάρχουν πριμ για τους αθλητές που διακρίνονται διεθνώς, αλλά πρέπει να διευρυνθούν. Διότι έχουμε μεγάλες διακρίσεις και δυστυχώς, όπως επισήμανε, ο νόμος σε πολλά σημεία είναι ισοπεδωτικός και πρέπει να αλλάξει. Είπε δε, ότι πρέπει να θεσπιστούν συστήματα υποτροφιών.

Για το θέμα των διορισμών στο Δημόσιο, αποδέχθηκε πως από το καθεστώς των αργομισθιών από αθλητές που δεν ήταν εν ενεργεία, πήγαμε στο άλλο άκρο.

Ολα αυτά είναι πολύ ευχάριστα. Και δείχνουν γενναιότητα εκ μέρους του. Το ζητούμενο, όμως, είναι μη μείνουμε στις διαπιστώσεις του ΓΓΑ, αλλά να τις ακούσουν και να τις λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους οι αρμόδιοι υπουργοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή