Στην αναμονή για την απόφαση της ΕΠΟ

Στην αναμονή για την απόφαση της ΕΠΟ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διοικητικό Συμβούλιο σε δύο δόσεις θα πραγματοποιήσει σήμερα και την Τετάρτη η Σούπερ Λίγκα λόγω των κενών που έχουν δημιουργηθεί από την πρωτόδικη απόφαση για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την εμπλοκή στους στημένους αγώνες.

Η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναμένεται να εκδοθεί απόψε και μέχρι τότε οι θέσεις των δύο ομάδων θα μείνουν κενές, αφού δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά ούτε μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες.

Επομένως, το θέμα της εκλογής νέου προέδρου έπειτα από την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη θα παραπεμφθεί για το επόμενο Δ.Σ. που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη. Διάδοχός του θα είναι ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος αποτελεί συναινετική επιλογή τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού και αναμένεται να ψηφιστεί από όλες τις ομάδες της λίγκας.

Σήμερα όμως αναμένεται να συζητηθεί το θέμα που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας περιόδου και την ένταξη του Ολυμπιακού στην κεντρική διαχείριση.

Με αυτήν τη συμφωνία η NOVA θα εντάξει στη δύναμή της όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού πλην της Ξάνθης που έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση.

Μάλιστα, το τίμημα που καταβάλει ετησίως το συνδρομητικό κανάλι στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας αναμένεται να μειωθεί παρά την προσθήκη του Ολυμπιακού σε ποσοστό 5% – 10%. Ωστόσο, σήμερα στις 14.00 θα γίνει κανονικά η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος.

Στη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα μπουν οι ομάδες «Χ1» και «Χ2». Σε περίπτωση που Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα αθωωθούν θα μετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα που θα αρχίσει στις 27 Αυγούστου.

Αν η απόφαση υποβιβασμού διατηρηθεί, τη θέση τους θα πάρουν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, που πέρυσι αγωνίζονταν στη μεγάλη κατηγορία.

Η προχθεσινή ανακοίνωση της Φούτμπολ Λιγκ προκάλεσε οργή στη Σούπερ Λίγκα που σε αυτό το ενδεχόμενο θέλει -όπως αναφέρει και η σχετική δικαστική απόφαση- να μείνουν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός και να μην ανέβουν άλλες δύο ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Στη σημερινή κλήρωση κλειδάριθμο θα πάρουν οι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Αρης, ΟΦΗ – Εργοτέλης, ενώ ακούγεται ότι κλειδάριθμος μπορεί να δοθεί και στον Ολυμπιακό.

Δεύτερη αναβολή πήραν από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ οι εκδικάσεις του πρώην υπαλλήλου της Γ. Παπαδόπουλου και του μάνατζερ Αθ. Ντότση. Ο πρώτος μέσω του δικηγόρου του είπε ότι πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού και θέλει να είναι παρών στη διαδικασία, ενώ ο δεύτερος υποστήριξε ότι ο δικηγόρος του βρίσκεται για άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη και ο μάρτυρας υπεράσπισης Δ. Ζαβαντίας δεν μπόρεσε να έρθει. Οι υποθέσεις ορίστηκαν στις 25/8.

Σε σώμα η νέα ΚΕΔ

Σήμερα συγκροτείται σε σώμα η νέα ΚΕΔ. Υπεύθυνος για τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας (ορισμούς, κατάρτιση πίνακα) θα είναι ο Κ. Βασάρας. Ο Θ. Μπριάκος θα αναλάβει τη Φούτμπολ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ 2 και ο Γ. Δούρος τη Δ΄ Εθνική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή