Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται οικογενειακή υπόθεση

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται οικογενειακή υπόθεση

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Τετάρτης 28 Απριλίου 2010 όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είχε στραμμένα τα βλέμματά του στο Καμπ Νου, όπου Μπαρτσελόνα και Ιντερ διεκδικούσαν το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο σπίτι, όμως της οικογένειας Μιλίτο όλοι ήταν σε επιφυλακή!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ντιέγκο και ο Γκάμπριελ θα ήταν αντίπαλοι μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ωστόσο, επειδή ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν υψίστης σημασίας, ο πατέρας τους τηλεφώνησε την προηγούμενη μέρα και στους δύο, λέγοντάς τους να μην αμαυρώσουν το όνομα της οικογένειας.

Ο Τζορτζ Μιλίτο δεν μπορούσε να ξεχάσει την αποβολή του μικρού γιου του Γκάμπριελ, όταν μάρκαρε αντιαθλητικά τον αδελφό του στο ντέρμπι ανάμεσα στη Ράσινγκ Κλουμπ με την Ιντεπεντιέντε. Μάλιστα, μετά τον αγώνα ο μπαμπάς Μιλίτο για να τα… μπαλώσει είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Εμεινα έκπληκτος που μάλωσαν, είμαι σίγουρος όμως πως κανένας απ’ τους δύο δεν πρόσβαλλε τη μητέρα του άλλου!».

Πάντως, εκτός από τον πατέρα, υπάρχει ένα περιστατικό που έχει κάνει έξαλλη και τη μητέρα τους. Οταν αγωνίζονταν στη Σαραγόσα, οι Ντιέγκο και Γκάμπι δεν μπορούσαν ποτέ να παίξουν μαζί. Πάντα μάλωναν, με αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι η Μίρτα Μιλίτο δεν άντεξε, τους έβαλε τις φωνές και στη συνέχεια εγκατέλειψε απογοητευμένη το γήπεδο…

Βέβαια, η περίπτωση ΜΙλίτο δεν είναι μεμονωμένη. Οι αδελφικές αψιμαχίες σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια υψηλού επιπέδου έχουν απασχολήσει στο παρελθόν αρκετές οικογένειες. Το 1974 οι Ισλανδοί Γιοχάνες και Ατλι Εντβαλντσον βρέθηκαν αντίπαλοι στον αγώνα της Σέλτικ με τη Βαλούρ. Το 1988 ο Ρόναλντ Κούμαν, της Αϊντχόβεν, και ο αδερφός του Ερβιν, της Μαλίνας, έπαιξαν στον τελικό του σούπερ καπ.

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί στους Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, οι οποίοι ήταν συμπαίκτες στην εθνική Αγγλίας και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αντίπαλοι όταν ο Φιλ πήρε μεταγραφή στην Εβερτον. Στους Ρίο και Αντον Φέρντιναντ όταν έπαιζαν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ, Σάντερλαντ αντίστοιχα, στους Φάμπιο και Πάολο Καναβάρο, που κοντραρίστηκαν αρκετές φορές με διαφορετικές ομάδες ο καθένας, αλλά και στους δίδυμους Ολλανδούς, Φρανκ και Ρόναλντ Ντε Μπουρ, οι οποίοι ήταν συμπαίκτες για χρόνια σε Αγιαξ, Μπαρτσελόνα και εθνική Ολλανδίας.

Σκόρερ στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, μπορεί να μην υπάρχουν άξια αναφοράς περιστατικά διαπληκτισμών, ωστόσο, η στατιστική έχει καταγράψει περιπτώσεις αδελφών οι οποίοι κατάφεραν να χριστούν σκόρερ την ίδια αγωνιστική.

Από καταβολής Α΄ Εθνικής οι Αλμπερτ και Σίτο Ριέρα είναι τα πρώτα αδέρφια, ξένοι ποδοσφαιριστές, που κατάφεραν να σκοράρουν την ίδια αγωνιστική, με διαφορετικές, όμως, ομάδες. Συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 με τον πρώτο, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να σκοράρει επί της Κέρκυρας, και τον δεύτερο, με αυτήν του Πανιωνίου, επί της Ξάνθης. Ο Αριστείδης Καρασαββίδης και ο αδερφός του Θεόφιλος σκόραραν σε νίκη του Απόλλωνα κατά του ΠΑΟΚ, τα γκολ του οποίου πέτυχαν οι αδερφοί Χασάν (11 Νοεμβρίου 1990, Ριζούπολη, 2-4)!

Στις 8 Ιουνίου του 1975 ο Δημήτρης Σεϊταρίδης, ο πατέρας του διεθνούς παίκτη του Παναθηναϊκού Γιούρκα, πέτυχε γκολ στην ήττα των «πρασίνων» με 5-3 από τον Αρη, στη Θεσσαλονίκη και την ίδια μέρα ο αδερφός του Μίλτος σημείωσε αυτογκόλ στο 4-0 του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας. Στις 16 Οκτωβρίου 1960 ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο με δύο γκολ του Κώστα Παπάζογλου και ένα του Αριστείδη.

Τριάντα δύο χρόνια αργότερα, πάντως, έγινε το απίστευτο. Ηταν 2 Φεβρουαρίου 1992, όταν ο Χρήστος Δημόπουλος σημείωσε και τα δύο γκολ του Αθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού (2-0), ο Θανάσης του «γηραιού» σκόραρε στο Πανιώνιος – Ηρακλής (2-2) και ο Σπύρος των Πειραιωτών στο Εθνικός – Απόλλων Αθηνών (2-1)!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή