Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαίρεση ποδοσφαιριστών από το Ραμαζάνι

Το κεντρικό συμβούλιο των μουσουλμάνων της Γερμανίας συμβουλεύει τους μωαμεθανούς ποδοσφαιριστές των γερμανικών συλλόγων, όπως είναι ο Γάλλος Φρανκ Ριμπερί, να σπάσουν τη νηστεία του Ραμαζανιού τώρα που αρχίζει το πρωτάθλημα. «Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μπορεί να επιστρέφει στη νηστεία στο διάστημα που δεν έχει αγώνες και να δείχνει έτσι τον σεβασμό του προς τον Αλλάχ και τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού», είπε ο πρόεδρος του συμβουλίου, Αϊμάν Μάζιεκ. Το συμβούλιο και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχαν φτάσει σε συμφωνία το 2010, ώστε να επιτρέπεται στους παίκτες να σέβονται τον έναν εκ των πέντε πυλώνων του Ισλάμ, ενώ παράλληλα εκπληρώνουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Πάντως, ο Ριμπερί, που εδώ και μερικά χρόνια ασπάστηκε το Ισλάμ, έχασε την πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα λόγω τραυματισμού.

Corriere dello Sport

Σαραπόβα, η πλουσιότερη αθλήτρια, πάλι

Με 25 εκατομμύρια δολάρια (σχεδόν 17,5 εκατ. ευρώ), η Μαρία Σαραπόβα είναι και πάλι η πιο πλούσια αθλήτρια στον κόσμο, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το περιοδικό «Φορμπς». Η Ρωσίδα τενίστρια άφησε για μια ακόμη φορά πίσω τις ανταγωνίστριές της (τενίστριες και μη) τους τελευταίους 12 μήνες, την ώρα που σκαρφάλωνε στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης των τενιστριών, έχοντας πέσει στο 126 το 2009. Μπορεί να βρίσκεται η Δανέζα Κάρολιν Βοζνιάκι στην κορυφή της κατάταξης, όμως η όμορφη Ρωσίδα έχει έναν εντυπωσιακό κατάλογο χορηγών, που περιλαμβάνει εταιρικούς κολοσσούς όπως Nike, Sony Ericsson και Tiffany. Η Βοζνιάκι έρχεται δεύτερη με 12,5 εκατ. δολάρια, με τρίτη την Αμερικανίδα οδηγό αυτοκινήτων Ντανίκα Πάτρικ (8,3 εκατ. δολάρια).

Sport

Η Σάντος θέλει να παίξει ο Πελέ στο Π.Κ. Συλλόγων

Εφημερίδα του Σάο Πάουλο αποκαλύπτει ότι η κάτοχος του Κυπέλλου Λιμπερταδόρες, Σάντος, επιθυμεί να παίξει με την ομάδα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων φέτος ο θρυλικός Πελέ. Η πρόταση να περιληφθεί ο Πελέ στην ομάδα που θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα κατατέθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Σάντος, Λουίς Αλβαρο ντε Ολιβέιρα Ριμπέιρο, σε σύσκεψη των επιτελών του συλλόγου. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο «βασιλιάς» του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την ιδέα και είπε ότι θα πρέπει να προπονηθεί για τη διοργάνωση του προσεχούς Δεκεμβρίου που θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία. Αν και αρχικά θεωρήθηκε απλή φημολογία, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του συλλόγου, Αρμένιο Νέτο, είπε ότι «δεν αποκλείεται τίποτε», καθώς η Σάντος θέλει να ενισχύσει τον δεσμό ανάμεσα σε αυτή και το μέγιστο είδωλο της ιστορίας της. Πρόσθεσε πως όλα εξαρτώνται από τον προπονητή, Μουρίσι Ραμάλιο: «Αν αυτός θεωρεί ότι ο Πελέ αποτελεί ενίσχυση για την ομάδα, γιατί όχι;».

Τhe Daily Τelegraph

Ανοιχτός για μετακίνηση στη Φεράρι ο Χάμιλτον

Ο πιλότος Φόρμουλα 1 της Μακλάρεν Λιούις Χάμιλτον αρνήθηκε να αποκλείσει μια μελλοντική μετακίνηση στη Φεράρι, λέγοντας ότι, αν και δεν έχει σχέδια για να μεταγραφεί στην ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία, «δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Μιλάμε άλλωστε για μια φανταστική ομάδα». Ο επικεφαλής της Φεράρι, Στέφανο Ντομενικάλι, έχει πρόσφατα αναφέρει ότι η ομάδα του θα μπορούσε να ερευνήσει την πιθανότητα απόκτησης του 26χρονου Βρετανού οδηγού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή