ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα λέμε πως είσαι ό, τι δηλώσεις. Με αυτό το σκεπτικό, ο Παναθηναϊκός, έπειτα από το 1-1 στη Δανία, για τον οπαδικό του Τύπο, ήταν ο… Panathinaikos. Ο Λέτο, ο ηγέτης που θα έκανε τους φίλους του να ξεχάσουν τον Σισέ και ο Σαριέγκι με τον Τζόρβα, οι στυλοβάτες της άμυνας, εγγυητές του «μηδέν».

Τότε μέσα στην… παραζάλη της σίγουρης πρόκρισης για τα πλέι οφ του Champions League, έγραφα πως η Οντένσε, δεν είναι μέτρο σύγκρισης, για τη δυναμικότητα του εφετινού Παναθηναϊκού, που ορισμένοι τον παρουσίαζαν… Μπαρτσελόνα. Και τώρα, μετά το ηχηρό χαστούκι, δεν θα συμμεριστώ την απογοήτευση των οπαδών του, πως η ομάδα που προσπαθεί να φτιάξει ο Φερέιρα, είναι για τα… μπάζα.

Οσο κι αν το βράδυ της Τρίτης, ήταν από τα πιο «μαύρα» της ευρωπαϊκής ιστορίας των «πρασίνων», οι οπαδοί τους δεν πρέπει να τα βάψουν… μαύρα. Οχι όμως και να πιστέψουν, στα όσα, για δικούς τους λόγους, εξακολουθούν να τους «σερβίρουν» οι κάθε λογής ειδικοί… Διότι είναι σίγουρο, πως ο σύλλογος, δεν έχει τη δυναμική -οικονομική και αγωνιστική- που είχε παλαιότερα. Εδώ και καιρό, εκτός από χρήματα δεν διαθέτει, ουσιαστικά και διοίκηση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, το είχε πει πως δεν έχει παίκτες επιπέδου Champions League. Ομως κι αυτός παρασύρθηκε μετά το 1-1 στην Δανία, σε θριαμβολογίες. Αλλά και προσπάθησε να τονώσει με λάθος τρόπο το ηθικό, παικτών και οπαδών έπειτα από το στραπάτσο του Ολυμπιακού Σταδίου. Δεν μπορεί να λέει πως η ομάδα του ήταν καλή, και άξιζε την πρόκριση, όταν έχει δεχτεί τέσσερα γκολ. Δεν ξέρω αν η Οντένσε έχει πετύχει τόσα, σε άλλο επίσημο παιχνίδι της.

Θεωρώ πως αυτή την στιγμή, η μόνη λύση για τον Παναθηναϊκό, είναι η… ηρεμία. Με δεδομένο, πως δεν υπάρχουν λεφτά για άλλες μεταγραφές, ας δεχτούν όλοι πως ο μόνος τρόπος να σταθεί όρθια η ομάδα, είναι η στήριξή της από όσους έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν το κλίμα.

Οι επαναλαμβανόμενες αναφορές, στο ποιος φταίει και ποιος όχι, που έφτασε στο σημείο «μηδέν» η ΠΑΕ, μόνο κακό κάνουν και οξύνουν την κατάσταση. Από τη στιγμή, που η οικογένεια Βαρδινογιάννη παραμένει στο «30%» και η πλευρά του Ανδρέα Βγενόπουλου, δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία «σωτηρίας», ας αφήσουν οι εκπρόσωποί τους, προπονητή και παίκτες να κάνουν τη δουλειά τους, όσο καλύτερα μπορούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή