Η «ύποπτη» στοιχηματική ροή στο Διαγόρας – Ατρόμητος

Η «ύποπτη» στοιχηματική ροή στο Διαγόρας – Ατρόμητος

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο έγγραφο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας αφορά τον αγώνα Διαγόρα – Ατρομήτου για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, ο οποίος διεξήχθη στις 3/2/2011 και φέρεται από την UEFA να στοχοποιείται ως στημένος για στοιχηματικούς λόγους.

Από την ανάγνωσή του αποκαλύπτεται ότι το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της UEFA έχει εντοπίσει ένα νέο ύποπτο παιχνίδι της Φούτμπολ Λιγκ τον Ιανουάριο του 2011, το οποίο δεν έχει προστεθεί στη σχετική λίστα ούτε περιέχεται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου και βρίσκεται στη διάθεση της «Κ».

Για το ματς Διαγόρα – Ατρομήτου, η έκθεση της UEFA, σε κάποιο σημείο της οποίας γίνεται λόγος για τις οικονομικές δυσκολίες της ομάδας της Ρόδου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα άλλαξαν οι αποδόσεις υπέρ της νίκης του Ατρομήτου. Η Optibet μείωσε την απόδοση του Ατρομήτου από 2.24 σε 1.31 και η Stan James από 2.00 σε 1.29. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι πολύ ύποπτη και δεν βασίζεται σε καμία αγωνιστική μεταβολή».

Η στοιχηματική λογική δεν μπορεί να εξηγήσει αυτήν την κίνηση και επομένως είναι πολύ πιθανό οι παίκτες του στοιχήματος να γνώριζαν ότι ο Ατρόμητος θα κερδίσει το παιχνίδι.

Στο ασιατικό στοίχημα, το παιχνίδι «άνοιξε» την ημέρα διεξαγωγής του. Οι αποδόσεις ήταν υπέρ της νίκης του Ατρομήτου και διαρκώς άλλαζαν, ενισχύοντας αυτήν την προοπτική.

Η εμπιστοσύνη που υπήρχε πριν από το παιχνίδι δείχνει ότι οι παίκτες πιθανόν να ήταν ενήμεροι για τη νίκη του Ατρομήτου.

Τέσσερις εταιρείες πρόσφεραν το παιχνίδι σε ζωντανό στοιχηματισμό. Οι αποδόσεις έμειναν ίδιες μέχρι ο Ατρόμητος να προηγηθεί με 1-0 στο 33΄. Αυτή είναι μια τακτική που συχνά συναντάμε σε ύποπτους ελληνικούς αγώνες. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-1, που σημαίνει ότι όλες οι προβλέψεις πριν από το παιχνίδι στην Ευρώπη και το ασιατικό χάντικαπ ήταν επιτυχημένες.

Οι αποδόσεις που προσφέρθηκαν αρχικά αντικατόπτριζαν τη διαφορά κατηγορίας των δύο ομάδων, την αγωνιστική κατάσταση και την έδρα. Από τη στιγμή που οι λογικές αποδόσεις άρχισαν να χαμηλώνουν, μπορεί να υποτεθεί ότι κάποιοι παίκτες ίσως είχαν το πλεονέκτημα να γνωρίζουν από πριν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοιες αλλαγές και όταν βασίζονται σε αγωνιστικές μεταβολές. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο βασικός τερματοφύλακας του Ατρομήτου, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Πολλοί Ευρωπαίοι μπουκμέικερ ήταν ανήσυχοι για την ασφάλεια του αγώνα και σταμάτησαν να το προσφέρουν.

Ο τζίρος στην Betfair δείχνει τη δύναμη του στοιχηματισμού σ’ αυτό το παιχνίδι.

Στην Betfair πριν από την έναρξη του ματς παίχτηκε το ασυνήθιστο ποσό των 651.512 ευρώ στις χαμηλές αποδόσεις, κάτι που θεωρείται ύποπτο, αφού πιθανόν οι παίκτες ήταν ενήμεροι για το αποτέλεσμα και εξέφρασαν την άποψή τους».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, αναφέρεται ότι στην Betfair πονταρίστηκε το ποσό των 651.512 ευρώ όταν ο μέσος όρος πονταρίσματος είναι 110.646 και το 99% των πονταρισμάτων ήταν υπέρ του Ατρομήτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή