Νέο επεισόδιο στον κατήφορο του πολυμετοχικού ΠΑΟ

Νέο επεισόδιο στον κατήφορο του πολυμετοχικού ΠΑΟ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κίνηση του Αδαμάντιου Πολέμη να ζητήσει με επιστολή του στην ΠΑΕ πίσω τις 256 χιλ. ευρώ που κατέβαλε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν πρόκειται να φτωχύνει τον Παναθηναϊκό κι ας έχει ανάγκη κάθε ευρώ αυτή την εποχή για να καλύψει το οικονομικό του άνοιγμα. Είναι όμως ένα ακόμη σημάδι ότι το καράβι της πολυμετοχικότητας συνεχίζει να πλέει σε βαθιά και ταραγμένα νερά, πολύ μακριά ακόμα από τις συνθήκες που μπορούν να τον οδηγήσουν διοικητικά σε ένα ασφαλές λιμάνι.

Ο κ. Πολέμης προχώρησε στην κίνηση αυτή, γιατί ήταν ο μόνος από τους μετόχους της ΠΑΕ που είχε μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με το ποσοστό του (1,6%). Ουδείς από τους υπόλοιπους μετόχους κατέβαλε έστω και ένα ευρώ και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να αποσύρει κι αυτός το ποσό που είχε καταβάλει. Ηταν μια κίνηση λίγο-πολύ αναμενόμενη, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διοικούσα επιτροπή και να μη μετάσχει στο νέο Δ.Σ., όπως και όλοι οι άλλοι μέτοχοι πλην του Παύλου Γιαννακόπουλου και του Παναγιώτη Δάβαρη. Ανάλογη κίνηση είχε κάνει και ο πρόεδρος της ΚΑΕ στην προηγούμενη ΑΜΚ, όταν είχαν συγκεντρωθεί περίπου 9 εκατ. κι αυτός είχε βάλει, σύμφωνα με το ποσοστό του, ποσό που αναλογούσε σε αύξηση ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Η άρνηση των μετόχων της ΠΑΕ να χρηματοδοτήσουν την ομάδα παρότι οι ίδιοι αποφάσισαν λίγους μήνες νωρίτερα να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχει διογκώσει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός και τον έχουν φέρει στο σημείο να τρώει τις σάρκες του για να επιζήσει. Η περίπτωση του Κάστρο είναι χαρακτηριστική. Ενώ με πρωτοβουλία του Ζεσουάλδο Φερέιρα η Πόρτο έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει δανεικό τον 23χρονο διεθνή Πορτογάλο μέσο, οι «πράσινοι» αδυνατούν να καταβάλουν τα περίπου 700 χιλ. ευρώ που απαιτούνται και περιμένουν να τα εξοικονομήσουν από την παραχώρηση του Πλεσί και του Σεϊταρίδη. Κι όσο μένει ο Κάστρο στην αναμονή, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να υπαναχωρήσει η Πόρτο και να τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, θεωρεί ότι το θέμα θα κλείσει σύντομα και θα προλάβει να τον δηλώσει στην UEFA για τα παιχνίδια με τη Μακάμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή