Ποδοσφαιρικό «λουκέτο» στην Αγγλία

Ποδοσφαιρικό «λουκέτο» στην Αγγλία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνεχιζόμενες νύχτες χάους, τρόμου και λεηλασιών στις μεγάλες πόλεις της Αγγλίας από το περασμένο Σάββατο οδήγησαν στην απόφαση των αρχών για μη διεξαγωγή πέντε ποδοσφαιρικών αγώνων στο Λονδίνο χθες και σήμερα, μεταξύ των οποίων και το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι της Αγγλίας με την Ολλανδία.

Η κλιμακούμενη ένταση από χθες τα ξημερώματα σε Λονδίνο, Λίβερπουλ, Μπέρμιγχαμ και Μπρίστολ επρόκειτο σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να συνεχιστεί και τη νύχτα που μόλις πέρασε, οδηγώντας στη ματαίωση του χθεσινοβραδινού φιλικού αγώνα μεταξύ της Νιγηρίας και της Γκάνας στο Γουότφορντ και την αναβολή τριών χθεσινών αγώνων για το Λιγκ Καπ της Αγγλίας: Γουέστ Χαμ-Ολντερσοτ, Τσάρλτον-Ρέντινγκ και Κρίσταλ Πάλας-Κρόλι.

Περισσότερο ηχηρή όμως είναι η αναβολή, πιθανότατα για το 2012, του φιλικού της εθνικής Αγγλίας, με τη βρετανική αστυνομία να κάνει λόγο για ανάγκη αποφυγής της μετακίνησης χιλιάδων ανθρώπων μέσα από εστίες βίας, όπως αναμενόταν μετά και τον θάνατο ενός 26χρονου τη νύχτα της Δευτέρας από πυρά αστυνομικών.

«Η μετακίνηση αυτή είναι κάτι που επιθυμούμε ιδιαιτέρως να αποφύγουμε», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Δεν μας χρειάζεται καθόλου το πρόσθετο βάρος των 80.000 ατόμων στους δρόμους μας το βράδυ της Τετάρτης. Κάθε αστυνομικός εν υπηρεσία πρέπει να αναπτυχθεί εις τρόπον ώστε να προστατευθούν οι ζωές, οι κοινότητες και οι περιουσίες», ανέγραφε η αγωνιώδης ανακοίνωση της αστυνομίας

«Λάβαμε σαφείς συστάσεις καθ’ όσον εξαιτίας της σποραδικής και εκτεταμένης φύσεως των επεισοδίων υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για την επάρκεια της διαθέσιμης δύναμης ώστε να αστυνομεύσει με ασφάλεια τον αγώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν, που πρόσθεσε ότι θα αποζημιωθούν πλήρως οι κάτοχοι των εισιτηρίων, και αν καταστεί εφικτό ο αγώνας με την Ολλανδία θα διεξαχθεί του χρόνου.

Οι ανησυχίες των αστυνομικών και αθλητικών αρχών επεκτείνονται και πέρα από τα παραπάνω ματς, στην επερχόμενη πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ το Σαββατοκύριακο (με πιθανή την αναβολή αγώνων), αλλά και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το επόμενο καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή