Προς αποβολή από την UEFA ο Ολυμπιακός Β.

Προς αποβολή από την UEFA ο Ολυμπιακός Β.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει σήμερα η πειθαρχική επιτροπή της UEFA έχοντας ως θέμα την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, κατόπιν ενημέρωσης που είχε από την ΕΠΟ. Η ελληνική ομοσπονδία κοινοποίησε την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη ομάδα υποβιβάζεται για τα παραπτώματα της «δωροδοκίας» και του «στοιχήματος» για έξι αγώνες, ενώ ο συνδεόμενος με την ΠΑΕ ως πρόεδρός της, Αχ. Μπέος, τιμωρήθηκε με εφ’ όρου ζωής απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπέος είναι προφυλακισμένος έπειτα από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την υπόθεση των στημένων αγώνων και με κατηγορίες όπως η σύσταση συμμορίας και άλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση που θα κάνει ο εισηγητής της υπόθεσης θα είναι αρνητική για τον Ολυμπιακό Β. κάτι που σημαίνει πως αυτομάτως θα αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ και δεν θα του επιτραπεί να δώσει τα δύο παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο η υπόθεση να πάρει αναβολή μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Αυτό είναι κάτι που θα ζητήσουν οι συνήγοροι του Ολυμπιακού Β.

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ επρόκειτο να βγει την περασμένη Παρασκευή, όμως μετατέθηκε για αύριο.

Στον κανονισμό του Γιορόπα Λιγκ αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που μια ομάδα εμπλέκεται έμμεσα ή άμεσα σε οποιαδήποτε προσπάθεια, που σκοπό έχει να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, η UEFA αποφασίζει τη μη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Η μη συμμετοχή διαρκεί για μια αγωνιστική περίοδο. Για να ληφθεί η απόφαση η UEFA μπορεί να βασιστεί σε απόφαση που έχει ληφθεί από εθνικό ή διεθνές αθλητικό δικαστήριο, από διαιτητικό δικαστήριο, ή από κρατικό δικαστήριο. Η UEFA δύναται να αποφύγει να πάρει απόφαση αν έχει ικανοποιηθεί από άλλη απόφαση που απαγορεύει στην ομάδα να πάρει μέρος στη διοργάνωση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, είχε στείλει επιστολή για το θέμα στην ΕΠΟ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: «Ενας σύλλογος, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, δεν θα πρέπει να έχει οποιαδήποτε άμεση ή και έμμεση εμπλοκή, από το 2007, σε καμία δραστηριότητα που αποσκοπεί στην προσυνεννόηση ή επηρεασμό του αποτελέσματος ενός αγώνα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή