Στα «ρηχά» η Εθνική, έμεινε στο 0-0 με Βοσνία

Στα «ρηχά» η Εθνική, έμεινε στο 0-0 με Βοσνία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αήττητο σερί του Φερνάντο Σάντος δεν έσπασε ούτε στο Σεράγεβο. Η εθνική μας ομάδα πήρε 0-0 από τη Βοσνία και μετράει πλέον 12 παιχνίδια αήττητη, με απολογισμό εφτά νίκες και πέντε ισοπαλίες. Ηταν ένα καλό τεστ για τον αγώνα με το Ισραήλ και μια ακόμη πιστοποίηση ότι η εθνική μας ομάδα, που δεν μπορεί να τα κερδίσει, ξέρει τουλάχιστον να μη τα χάνει.

Ο προσανατολισμός του Σάντος ήταν αμυντικός. Εδωσε βάθος στην άμυνα και άφησε τους Βόσνιους να έχουν την κατοχή, αλλά έτσι καλά όπως ήταν κλεισμένοι οι χώροι, ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν ρήγματα και να απειλήσουν. Με πολλές κοντινές πάσες και μεγάλη υπομονή, οι γηπεδούχοι επεδίωξαν να φτάσουν την μπάλα κοντά στην περιοχή του Σηφάκη χωρίς να τη σηκώνουν ψηλά, όμως η αντίδραση της ελληνικής άμυνας ήταν καλή, με τον Αβραάμ και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να δίνουν πολλές λύσεις.

Αν εξαιρέσουμε το δίλεπτο 12΄ – 13΄ όπου ο Σηφάκης έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις, οι Βόσνιοι στο α΄ μέρος φάνηκαν απειλητικοί μόνο με ένα μακρινό σουτ του Τζέκο. Η Εθνική μας απείλησε μόνο με κόντρα επιθέσεις και μακρινές κάθετες πάσες στην πλάτη των αμυντικών, που έπαιζαν πολύ ψηλά. Μία απ’ αυτές έγινε γκολ, που σωστά δεν μέτρησε (οφσάιτ ο Νίνης στο 7΄), και άλλες δύο έφεραν τις μεγάλες ευκαιρίες του Σαμαρά, όταν στο 28΄ πλάσαρε άουτ μόνος από το ύψος της περιοχής και στο 62΄ καθυστέρησε να εκτελέσει, εντελώς μόνος απέναντι στον Σέχιτς. Η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 93΄ (μόλις άουτ) ήταν άλλη μία καλή ευκαιρία για την Εθνική μας, που στο β΄ μέρος απειλήθηκε μόνο από το σουτ του Μεντούγιαν στο 57΄ και την κεφαλιά του Λούλιτς στο 63΄, όταν ο Σηφάκης έκανε σπουδαία επέμβαση.

ΒΟΣΝΙΑ: Χάσαγκιτς (46΄ Σέχιτς), Σαλίχοβιτς (60΄ Μπέσιτς), Πάντζα (35΄ Στίλιτς), Σπάχιτς, Μράβακ, Μούντζα, Ζαχίροβιτς, Μεντούγιανιν (60΄ Μουσλίμοβιτς), Λούλιτς, Ζεκ, Τζέκο.

ΕΛΛΑΣ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος (58΄ Ζαραδούκας), Αβραάμ και Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πλιάτσικας (46΄ Φωτάκης), Νίνης (72΄ Κονέ), Κατσουράνης (82΄ Πέτσος), Σαμαράς (85΄ Μάκος), Καραγκούνης, Φετφατζίδης (46΄ Λυμπερόπουλος).

– Η Λεττονία, αντίπαλος της Εθνικής στον προκριματικό όμιλο του EURO 2012, ηττήθηκε από τη Φινλανδία με 2-0 στην έδρα της.

– Σε άλλα φιλικά: Γερμανία – Βραζιλία 3-2, Γαλλία – Χιλή 1-1, Ιταλία – Ισπανία 2-1, Κύπρος – Μολδαβία 3-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή