Στην «κόψη του ξυραφιού» Παναθηναϊκός και Κάστρο

Στην «κόψη του ξυραφιού» Παναθηναϊκός και Κάστρο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διελκυστίνδα Παναθηναϊκού και Σπόρτινγκ Χιχόν με «έπαθλο» τον Αντρέ Κάστρο καλά κρατεί. Οι μέρες περνούν και η κάθε πλευρά θεωρεί ότι ο παίκτης θα είναι τελικά δικός της, ποντάροντας σε διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Παναθηναϊκός στην επιρροή που έχει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη διοίκηση της Πόρτο, η δε Χιχόν στο δέλεαρ που προσφέρει στον 23χρονο Πορτογάλο η προοπτική να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Πρόσθετο «μπόνους» θεωρούν οι «πράσινοι» την καλή συνεργασία που είχαν παλαιότερα Κάστρο και Φερέιρα, ενώ οι Ισπανοί τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε πέρυσι με τη φανέλα τους, παίζοντας δανεικός από την Πόρτο.

Ο ίδιος ο Κάστρο εμφανίζεται αναποφάσιστος. Αλλοτε μοιάζει να δείχνει Παναθηναϊκό και άλλοτε Χιχόν. Η επιστροφή του στην Πόρτο από την εθνική Πορτογαλίας θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις. Θα μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας του και θα αποφασίσουν από κοινού για το μέλλον του, μιας και οι «δράκοι» τον δίνουν δανεικό και δεν τον πουλάνε. Το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν έχει χρήματα στα ταμεία του. Αν είχε, το θέμα θα είχε ήδη κλείσει υπέρ του. Η οικονομική δυσπραγία του είναι που δίνει ελπίδες στη Χιχόν, μιας και είναι λογικό να υπάρχουν δισταγμοί από την πλευρά της Πόρτο και του παίκτη όταν ακούν πως μόνο αν και όταν απαλλαγεί ο Παναθηναϊκός από το συμβόλαιο του Πλεσί, θα έχει τα χρήματα για να τον αποκτήσει. Αν τα είχε άμεσα διαθέσιμα, οι πιθανότητές του θα είχαν αυξηθεί κατακόρυφα.

Η λύση μπορεί να έλθει άμεσα από την απαλλαγή του συμβολαίου του Πλεσί, γιατί βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου από άλλους παίκτες που μπορεί να πωληθούν όπως ο Μπουμσόνγκ ή απλώς να παραχωρηθούν όπως ο Σεϊταρίδης. Ο Γάλλος μέσος βρίσκεται στη Γερμανία και διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του, με τη Μόναχο 1860 να δείχνει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί ακόμα και να τον παραχωρήσει ελεύθερο αρκεί να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του, ο Πλεσί αναμένεται να βρει ομάδα μέσα στην εβδομάδα.

Αντίθετα, ο Μπουμσόνγκ, για τον οποίο ενδιαφέρθηκαν αρκετές ομάδες της Μπουντεσλίγκα, δύσκολα θα φύγει σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Υπάρχουν ομάδες που καλύπτουν τις (όχι μεγάλες) απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, αλλά δεν του προσφέρουν το 1,2 εκατ. ευρώ που του εξασφαλίζει το συμβόλαιό του. Οι μέρες περνούν κι όσο αυτό δεν αλλάζει, δύσκολα θα προκύψει μεταγραφή του Γάλλου αμυντικού. Στάσιμο παραμένει και το θέμα του Σεϊταρίδη. Ο ίδιος θέλει μόνο ομάδα του εξωτερικού, αλλά μέχρι στιγμής δεν βρίσκει πρόταση που να τον καλύπτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή