Τζάμπολ στο τουρνουά του Ρίμινι για την Εθνική με Νικ Καλάθη στον πάγκο

Τζάμπολ στο τουρνουά του Ρίμινι για την Εθνική με Νικ Καλάθη στον πάγκο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Νικ Καλάθη στην αποστολή η εθνική ανδρών βρίσκεται στο Ρίμινι, όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει την Πολωνία (19.15), στην πρεμιέρα του τουρνουά «Tassoni Citta di Rimini». Ο Ηλίας Ζούρος πήρε μαζί του τον ομογενή γκαρντ δείχνοντας με αυτή την κίνηση ότι τον υπολογίζει στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο Καλάθης συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα ώστε την επόμενη εβδομάδα να δοκιμάσει να προπονηθεί.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Ιταλία θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία (21.45). Ο στενός συνεργάτης του Σιμόνε Πιανιτζάνι, Λούκα Νταλμόντε, δείχνει να υπολογίζει αρκετά την ελληνική ομάδα. «Η Ελλάδα βασίζεται στην εμπειρία του Ζήση και εκμεταλλεύεται τον δυναμισμό των Φώτση και Μπουρούση. Πρόσθεσαν τον Βασιλειάδη που είναι ειδικός στα τρίποντα και έχουν και τον Παπανικολάου που είναι ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα. Είναι σκληρή ομάδα και γνωρίζουν τέλεια ποιοι είναι οι ηγέτες τους και τις επιλογές τους στην επίθεση. Θα είναι ένα σημαντικό τεστ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα φιλικά προετοιμασίας των ομάδων ενόψει Ευρωμπάσκετ. Ο αγώνας της Σερβίας με τη Γερμανία, εξελίχθηκε σε ντέρμπι πρώτου μεγέθους, με τα «πάντσερ» να κερδίζουν τελικά 59-58.

l Πολύ κοντά στον αρχικό της στόχο, που είναι η παραμονή στην πρώτη κατηγορία, βρέθηκε από την πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κάλιαρι η Εθνική Κορασίδων. Το συγκρότημα του Γιώργου Βελισσαράκου επικράτησε εύκολα με 68-56 της Κροατίας έχοντας κορυφαία την Αννα-Νίκη Σταμολάμπρου του ΠΑΟΚ με 19 πόντους. Σήμερα η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία.

l Ενισχυμένη με δύο σούπερ σταρ αναμένεται να παραταχθεί η Εθνική ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς οι Κόμπι Μπράιαντ και Λεμπρόν Τζέιμς εξέφρασαν την επιθυμία τους να αγωνιστούν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ο 32άχρονος γκαρντ των Λος Αντζελες Λέικερς, θέλει να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, ύστερα από αυτό που πήρε στο Πεκίνο, ενώ ο 26άχρονος φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ ανέφερε ότι του αρέσει πολύ να εκπροσωπεί τη χώρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή