Η ανύπαρκτη τιμωρία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χειρότερο που θα μπορούσαν να κάνουν οι κυβερνώντες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά το φιάσκο της ποδοσφαιρικής κάθαρσης, είναι να υιοθετήσουν την άποψη ότι υπήρξε τιμωρία των υπευθύνων, δηλαδή των φυσικών προσώπων. Τη θέση αυτή επικαλούνται τελευταία οι βουλευτές Μαγνησίας που λένε ανοιχτά ότι δεν φταίει σε τίποτα ο Ολυμπιακός Βόλου π.χ. για να πληρώνει τις αμαρτίες του ιδιοκτήτη του και ότι δικαιοσύνη σημαίνει να τιμωρηθεί ο προφυλακισμένος κ. Αχιλλέας Μπέος κι όχι η ομάδα. Η θέση ξεπερνά ακόμα και τα όρια κάποιας ανεκτής, ας πούμε, γελοιότητας.

Οι ποδοσφαιρικοί θεσμοί, αλλά και το ίδιο το ελληνικό μας κράτος, έχει αποδειχτεί ότι είναι αδύνατο να επιβάλουν ποινές που να σχετίζονται με το αθλητικό δίκαιο σε φυσικά πρόσωπα. Δεν λείπουν μόνο η βούληση αλλά και το θεσμικό πλαίσιο και ο μηχανισμός. Δείτε π.χ. τι γίνεται όλο αυτό τον καιρό με τον ίδιο τον προφυλακιστέο κ. Μπέο. Δηλώνει ότι έχει μεταβιβάσει την ομάδα και την ίδια στιγμή προαναγγέλλει σε ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις όλες τις μελλοντικές νομικές κινήσεις της ΠΑΕ: μιλάει π.χ. για προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια! Από τη φυλακή του Ναυπλίου επιτίθεται ανενόχλητος σε ανθρώπους, βρίζει μάρτυρες, δηλώνει θύμα μιας πολιτικής συνωμοσίας, καταγγέλλει δημοσιογράφους, απαιτεί. Ο ίδιος προσωπικά από τη φυλακή έταζε πριμ σε ποδοσφαιριστές, καθησύχαζε ατζέντηδες, έκανε μέχρι και διαπραγματεύσεις για το αθλητικό κέντρο της ομάδας καθώς και το ενοίκιο του γηπέδου που χρησιμοποιεί! Θα σταματήσει όλα αυτά να τα κάνει αύριο που θα αποφυλακιστεί, επειδή μια επιτροπή της ΕΠΟ του απαγόρευσε διά βίου τη συμμετοχή σε αθλητικά δρώμενα; Πολύ αμφιβάλλω. Το πιθανότερο είναι ότι θα τοποθετήσει ένα αχυράνθρωπο στη θέση του (έστω και μέσω του Πρωτοδικείου…) και θα διοικεί κανονικά. Πώς άλλωστε θα τον εμποδίσουν; Εδώ είναι αμφίβολο αν ποτέ θα ασχοληθεί το κατά τα άλλα ευαίσθητο ΕΣΡ με τα μέσα που του δίνουν καθημερινά μικρόφωνο να κάνει διαγγέλματα!

Η εισαγγελέας κ. Παπανδρέου στο γνωστό της πόρισμα μιλάει για σύσταση συμμοριών. Η αντιμετώπιση συμμοριών απαιτεί οργανωμένο σχέδιο κι αυτό από την Πολιτεία απουσιάζει παντελώς. Ηδη τον νόμο τον έχουν υποδεχτεί με υβριστικά πανό οι θύρες των οργανωμένων. Ποιον δηλαδή να φοβηθούν οι οργανωμένοι; Μια Πολιτεία που δεν έκανε το παραμικρό όταν είδε την ΕΠΟ να αθωώνει όσους η UEFA καταδίκασε;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή