Πισω απο τις καμερες

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακατανόητη απόφαση

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ που άσκησαν τις πειθαρχικές διώξεις σε Ολυμπιακό Β. και Καβάλα δεν μπορούσαν να πιστέψουν την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ομοσπονδίας για τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα, ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορούσε την αφαίρεση βαθμών.

Οπως σχολίαζαν στο περιβάλλον τους, η συγκεκριμένη απόφαση είναι ακατανόητη διότι η ποινή που επιβλήθηκε στις ομάδες δεν προβλέπεται στο άρθρο που αφορά τη «δωροδοκία» και το «στοίχημα» – παραπτώματα για τα οποία κατηγορούνταν. Η ποινή της αφαίρεσης βαθμών «δανείζεται» από το άρθρο 5 του πειθαρχικού κώδικα το οποίο είναι άρθρο – «πασπαρτού» που περιλαμβάνει ποινές που μπορούν να επιβληθούν για παραπτώματα για τα οποία δεν προβλέπεται ποινή. Ομως για τα παραπτώματα του «στοιχήματος» και της «δωροδοκίας» προβλέπεται η ποινή του υποβιβασμού η οποία τελικώς δεν επιβλήθηκε… ΜΠΛΟΥ.

Εφερε την επανάσταση

Ακρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη του Εϊντουρ Γκούντγιονσεν στην «Κιτρινόμαυρη Ωρα». Ειδικά στο κομμάτι που αναφέρεται στην Τσέλσι και στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο Ισλανδός δεν διστάζει να πει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός πρόσθεσε τον κρίκο της αλυσίδας που τράβηξε τους Λονδρέζους στον αφρό. «Ο Μουρίνιο έφερε την επανάσταση στην Τσέλσι. Σε θέματα τακτικής, σε θέματα νοοτροπίας και χημείας έκανε τη διαφορά», τόνισε μεταξύ άλλων. Ηταν μία ακόμη μαρτυρία ενός πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή, για έναν προπονητή που λόγω της ικανότητάς του αμφισβητείται και επικρίνεται. Δ. Λουκ.

Το μυστικό

Με λίγες μόνο λέξεις, ο Φερνάντο Σάντος σκιαγράφησε το μυστικό της επιτυχίας της εθνικής μας ομάδας: όταν δεν μπορείς να νικήσεις, φρόντισε τουλάχιστον να μη χάσεις. Με δεδομένο ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει τις προδιαγραφές και την ποιότητα να παίζει συχνά παιχνίδι κυριαρχίας, η α λα Ρεχάγκελ συνταγή είναι ο μόνος δρόμος για να το κρατήσει ανταγωνιστικό στο πιο υψηλό επίπεδο. Σύμφωνοι, δεν δακρύζουμε από τη συγκίνηση για το θέαμα που προσφέρει η εθνική μας, αλλά ξέρει καλά να σώζει παρτίδες που δεν μπορεί να κερδίσει, γι’ αυτό και είναι σταθερά τα τελευταία 7-8 χρόνια μέσα ή πολύ κοντά στη δεκάδα των καλύτερων ομάδων του πλανήτη. ΧΡ. Κ.

Το είχε διαμηνύσει

Η απόφασητης επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ που κρατάει στη Σούπερ Λίγκα τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα ανακούφισε τη NOVA που έχει αποκτήσει έως το 2015 τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Αν οι αποφάσεις της πρωτοβάθμιας επιτροπής παρέμεναν και οι ομάδες υποβιβάζονταν θα αντικαθίσταντο από άλλες. Ομως η απόφαση θα λειτουργούσε ως «δεδικασμένο» και είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν κι άλλοι υποβιβασμοί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος με τη διαφορά ότι σε αυτήν την περίπτωση οι ομάδες θα αποβάλλονταν από το πρωτάθλημα αλλά δεν θα αντικαθίσταντο.

Επομένως η Σούπερ Λίγκα θα συνέχιζε με λιγότερες ομάδες και το κανάλι με λιγότερους αγώνες. Και αυτή ήταν μια εξέλιξη που δεν επιθυμούσε και είχε φροντίσει να το γνωστοποιήσει… ΜΠΛΟΥ.

Ρεκόρ συμμετοχών

Δύο εβδομάδες μετά τη συμπλήρωση εκατό εμφανίσεων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, ο Γιώργος Καραγκούνης έπαιξε βασικός στη Βοσνία και έφτασε αισίως στις 108 συμμετοχές με την εθνική μας ομάδα. Τον περνά μόνο ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που έκλεισε την καριέρα του μετρώντας 120 διεθνείς συμμετοχές. Αν ο «τυπάρας» είναι γερός, ίσως πάρει το ρεκόρ μέσα σ’ αυτή την περίοδο, αρκεί η εθνική μας να περάσει στην τελική φάση του Εuro.

Στους τέσσερις αγώνες για τα προκριματικά, θα προστεθούν τουλάχιστον άλλοι τρεις από την τελική φάση, οπότε με τα φιλικά προετοιμασίας διόλου απίθανο να φτάσει στο «μαγικό» Νο 121. Κι αν ο Καραγκούνης δεν το πετύχει το ρεκόρ αυτή τη σεζόν, θα το πετύχει την επόμενη. Μπορεί στον Παναθηναϊκό να μην παίζει συχνά βασικός, στην εθνική, όμως, η ενδεκάδα ξεκινάει πάντα απ’ αυτόν. ΧΡ. Κ.

Πίσω από τη βιτρίνα

Κάθε φορά που κάποιος αθλητής ή αθλήτριά μας ή κάποια εθνική ομάδα διακρίνεται σε διεθνείς αγώνες σύσσωμη η πολιτική ηγεσία (πρωθυπουργός, υπουργοί, ΓΓΑ κ.λπ.) στέλνουν τηλεγραφήματα συγχαρητηρίων και καλούν τα παιδιά για να τους δώσουν συγχαρητήρια. Για να κλέψουν λίγη από τη λάμψη τους στην πραγματικότητα. Και οι αθλητές φοράνε το καλό τους χαμόγελο, ξεχνούν την πραγματικότητα και πηγαίνουν.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Τα τελευταία δύο χρόνια ο αθλητισμός έχει υποβαθμιστεί, οι αθλητές για να αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες πρέπει να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών σε μία εποχή που οι ομοσπονδίες δεν έχουν να τους δώσουν οδοιπορικά διότι οι επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί.

Μήπως στην επόμενη πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας οι αθλητές πρέπει να απαντήσουν αρνητικά; Ισως έτσι να καταλάβουν τα προβλήματά τους… Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή