Τα εμπόδια δεν σταματούν το όνειρο

Τα εμπόδια δεν σταματούν το όνειρο

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα χώρο γεμάτο ποντίκια, χωρίς φωτισμό και με το κρύο να παραλύει τα δάχτυλα, κάνει προπονήσεις η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες, Αννα Κορακάκη. Η 15χρονη, που έφερε στην ελληνική σκοποβολή μετάλλιο ύστερα από 25 χρόνια, προπονείται μαζί με τον πατέρα της Τάσο, υπό αντίξοες συνθήκες: έχουν φτιάξει αυτοσχέδιους στόχους σε ένα λατομείο στη Δράμα, κάνουν «ξηρά προπόνηση» χωρίς σφαίρες στα δωμάτια του σπιτιού τους. Οι άνθρωποι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού χάνουν τα έγγραφα που πρέπει να πάνε στα γραφεία της Αστυνομίας, όπου υπηρετεί ο Τάσος Κορακάκης. Για την απόσπαση (για προπονητικούς λόγους) του προπονητή – αθλητή, ζήτησαν πολιτικό μέσον και κατά τα άλλα κόρη και πατέρας προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν δύο προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Απίστευτο αλλά ελληνικό…

Το μετάλλιο που κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες η Αννα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής της Σερβίας (στο πιστόλι 25 μ.) έφερε στην επιφάνεια την άλλη πλευρά του ελληνικού αθλητισμού. Κι ενώ περιμέναμε να γνωρίσουμε μία πιτσιρίκα που να μας λέει για το σχολείο και για τους στόχους της γύρω από το άθλημα, η 15χρονη άρχισε να μιλάει για τα προβλήματα που μπαίνουν εμπόδιο στο όνειρό της: «Προπονούμαι κάτω από άσχημες συνθήκες. Στο σκοπευτήριο των 10 μ. δεν υπάρχει φωτισμός και τουαλέτες, έχει ποντίκια, ο χώρος πλημμυρίζει και τον χειμώνα έχω κουτί με κάρβουνο για να ζεσταίνω τα χέρια μου για να κρατάω το αεροβόλο. Για τα πυροβόλα κάνουμε προπονήσεις σε ένα παλιό λατομείο». Η Αννα ξεκίνησε τη σκοποβολή στα δώδεκα χάρη στον πατέρα της, που είναι εν ενεργεία αθλητής. Τα όνειρα και τα προβλήματα κοινά: «Γυμναζόμαστε στους χώρους του Σ.Ο. Δράμας και τον ευχαριστούμε. Από φέτος όμως δεν θα έχουμε ούτε αυτό το προπονητήριο διότι η Δόξα Δράμας θέλει να το χρησιμοποιήσει για δικούς της σκοπούς. Αλλο πρόβλημα είναι τα φυσίγγια. Δεν επιτρέπεται να πάρουμε στη Δράμα πάνω από 500. Αυτά φτάνουν μόνο για τρεις προπονήσεις. Δεν μπορώ να κατεβαίνω στην Αθήνα κάθε εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά ζήτησα να αποσπαστώ για ένα μήνα στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής της Αστυνομίας, στην Αθήνα, ώστε να κάνω προπονήσεις και μου είπαν ότι χρειάζεται πολιτικό μέσον. Πήγα σε ένα γραφείο πολιτικού κι από εκεί μου μετέφεραν ότι αποσπάσεις γίνονται μόνο σε επαγγελματίες αθλητές, δηλαδή του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ», τονίζει ο σκοπευτής.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας ο ρόλος του πατέρα υπερίσχυσε του αθλητή. Ο Τάσος Κορακάκης έχασε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς προκειμένου να στηρίξει την κόρη του: «Ηταν σε πολύ καλή θέση και είχε και αρκετό χρόνο για τις υπόλοιπες βολές του. Αρχισε, όμως, να σκέπτεται, ότι σε ελάχιστη ώρα ξεκινάει ο αγώνας μου και πρέπει να είναι δίπλα μου. Εκανε αυτό που μου λέει να προσέχω: έβαλε στον αγώνα μία δεύτερη σκέψη. Ετσι έχασε τον ρυθμό του και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς», λέει η Αννα, η οποία θα αγωνιστεί στο προσεχές ευρωπαϊκό στην κατηγορία των γυναικών προκειμένου να διεκδικήσει μία πρόκριση για το Λονδίνο. Εκεί θα είναι και η τελευταία ευκαιρία του πατέρα της: «Είναι καλύτερος στο ελεύθερο πιστόλι. Στο αεροβόλο πρέπει να δουλέψει σκληρά αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Θα τον πιέσω να κάνει περισσότερες προπονήσεις. Θα είναι πολύ ωραίο να αγωνιστούμε μαζί στους Ολυμπιακούς», τονίζει η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου και κάτοχος του ασημένιου ευρωπαϊκού μεταλλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή