Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Guardian

Η εμπειρία του μπιτς βόλεϊ για τους Αγγλους

Κι αρχίζουμε με τα βασικά: το μπιτς βόλεϊ είναι ένα θεαματικό ολυμπιακό άθλημα κατανοητό για όλους. Δεν χρειάζεται πρότερη τεχνική γνώση για να απολαύσει κανείς το θέαμα με τις σειρήνες της παραλίας με τα αθλητικά κορμιά που καρφώνουν και βγάζουν άμυνες με εξαιρετική ικανότητα. Υπάρχουν όμως μερικά θέματα: το εξαιρετικά ενοχλητικό σύστημα μεγαφώνων με τις ατέλειωτες αναφορές σε χορηγούς και με ουρλιαχτά που θέλουν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον μπιτς πάρτι, από τη μία, και από την άλλη το γελοίο όσο και υποτιμητικό θέαμα των χορευτριών, μιας ομάδας εμφανίσιμων Πορτογαλίδων με μπικίνι που κουνούν τους πισινούς τους σε ρυθμούς R’n’Β, ερχόμενο σε πλήρη αντίθεση με τον ισχυρισμό του μπιτς βόλεϊ ότι είναι ένα σοβαρό άθλημα.

Sport

Η Ρεάλ φαβορί κατ’ ανάγκην

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το ισπανικό Σούπερ Καπ είναι ένας ελάσσων τίτλος, σχεδόν ένα καλοκαιρινό τουρνουά. Είναι τόσο ασήμαντος όσο το Κύπελλο Ισπανίας. Στην ουσία, μετράει μόνο για τις τροπαιοθήκες. Ολοι ξέρουμε ότι αυτά που μετρούν πραγματικά είναι το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Το φετινό Σούπερ Καπ βεβαίως έχει την ιδιαιτερότητα της πρώτης φετινής σύγκρουσης της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, του Γκουαρδιόλα με τον Μουρίνιο, του Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πρόκειται για τη συνέχεια εκείνου του σερί τεσσάρων αγώνων την άνοιξη, που ανέδειξαν την ανωτερότητα της Μπάρτσα, που τελικά κατέκτησε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Ρεάλ περιορίστηκε στο Κύπελλο. Την Κυριακή λοιπόν γίνεται το πρώτο ματς στο Μπερναμπέου, και θεωρούμε τη Ρεάλ φαβορί. Κι αυτό είναι και λόγω προετοιμασίας και φιλοδοξίας, και πάνω απ’ όλα από ανάγκη, αφού η ομάδα του κ. Μουρίνιο το χρειάζεται περισσότερο.

Jerusalem Ρost

Ισραηλινοί ατζέντηδες

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τις ισραηλινές εξαγωγές; Υψηλή τεχνολογία; Φρούτα; Αναίδεια; Ο,τι κι αν σκέφτεστε, αποκλείεται να είναι οι παίκτες ποδοσφαίρου. Οσο απίστευτο και μάλλον ανεξήγητο κι είναι, από τη νέα χρονιά θα υπάρχουν Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές και στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες του φαινομένου, και μια από αυτές είναι ο αριθμός και η επιφάνεια των Ισραηλινών ατζέντηδων στην Ευρώπη. Ενώ μάνατζερ παικτών όπως οι Πίνι Ζάχαβι και Γκιλάντ Κατζάβ έχουν μια μακρά και ίσως θρυλική φήμη, δεκάδες νέοι ατζέντηδες έχουν πλημμυρίσει την αγορά. Τη στιγμή που μια χώρα με την ποδοσφαιρική κληρονομιά της Πορτογαλίας έχει μόνο 64 διαπιστευμένους ατζέντηδες, το Ισραήλ έχει 65.

La Libre Βelgique

Ποδοσφαιριστής εγκαταλείπει το «φιλοχρήματο» σπορ

Ο αμυντικός της ισπανικής Σπόρτινγκ Χιχόν Χάβι Πόβες έλυσε το συμβόλαιό του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συλλόγου, αηδιασμένος από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπου «τα πάντα αφορούν στο χρήμα». Ο 24χρονος παίκτης φέρεται να δήλωσε ότι «όσο περισσότερο γνωρίζεις το ποδόσφαιρο, τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις ότι τα πάντα γυρίζουν γύρω από τα χρήματα, είναι διαβρωμένο, και χάνεις κάθε ψευδαίσθηση που μπορεί να είχες». Παλιότερα είχε αρνηθεί να μπαίνει σε λογαριασμό στην τράπεζα ο μισθός του, για να αποφύγει κάθε φημολογία, ενώ είπε όχι και στην παραλαβή αυτοκινήτου από εταιρεία-χορηγό του συλλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή