Δύο Ελληνες έφηβοι στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου κολύμβησης

Δύο Ελληνες έφηβοι στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου κολύμβησης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακά άρχισε, για την Ελλάδα, το 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων – νεανίδων, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Και οι δύο Ελληνες που «έπεσαν» χθες, προκρίθηκαν στους ημιτελικούς. Μάλιστα, έβαλαν υποθήκη για πρόκριση και στον τελικό, αφού ο μεν Παναγιώτης Σαμιλίδης μπήκε ως 2ος, στους 51, στον ημιτελικό των 100μ. προσθίως, ο δε Αλέξανδρος Θεοχαρίδης στα 100μ. υπτίως, πέρασε με την 9η επίδοση στους 39. Ο Σαμιλίδης, πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων φέτος στο συγκεκριμένο αγώνισμα, σημείωσε επίδοση 1.02.26, ενώ ο 4ος έφηβος στην Ευρώπη στα 100 υπτίως, Θεοχαρίδης κάλυψε την απόσταση σε 57.00. Οι ημιτελικοί θα διεξάγονταν μετά τα μεσάνυχτα για την Ελλάδα.

Ακαταπόνητος δείχνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10 χλμ. σε ανοικτό νερό, Σπύρος Γιαννιώτης. Παρά την κόπωση από τους συνεχείς αγώνες, αφού μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, έπεσε στο πανελλήνιο και με τη λήξη του, το ίδιο απόγευμα, «πέταξε» για το Λονδίνο για ν’ αγωνιστεί στη δοκιμαστική διοργάνωση (test event) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, εκεί αναδείχθηκε 3ος στα 10 χλμ. με χρόνο 1 ώρα 51.16.1. Ο Αντώνης Φωκαΐδης τερμάτισε 11ος με 1:53.16.1. Οι γυναίκες δεν πήγαν καλά, ειδικά η 3η στο πρωτάθλημα κόσμου, Μαριάννα Λυμπερτά. Ηταν φανερή η κόπωση, μετά τη Σαγκάη (εκεί κολύμπησε και στην πισίνα, 800 και 1.500μ.) και το πρωτάθλημα Ελλάδος. Ετσι τερμάτισε 15η με 2:06.58.7, ακριβώς πίσω από την Καλλιόπη Αραούζου, που την ξεπέρασε δύο δευτερόλεπτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή