Αναβάλλεται η πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος

Αναβάλλεται η πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και πιο κοντά έρχεται η πραγματοποίηση απεργίας από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς οι διαπραγματεύσεις τους με τη λίγκα των επαγγελματικών συλλόγων της χώρας χτες οδηγήθηκαν σε ναυάγιο.

Το συνδικάτο των ποδοσφαιριστών διαμαρτύρεται για τα 50 εκατ. ευρώ που χρωστούν οι σύλλογοι στους παίκτες και απαιτεί τη δημιουργία ταμείου στο ύψος του ποσού αυτού ώστε να είναι στο εξής εγγυημένοι οι μισθοί τους.

Οι σύλλογοι δέχονται τη δημιουργία ταμείου, αλλά στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ. «Συμφωνήσαμε για το 80 τοις εκατό των θεμάτων και είναι κρίμα που για το υπόλοιπο 20 τοις εκατό βρισκόμαστε στην κατάσταση αυτή. Είναι πια αδύνατο να μην επηρεαστεί η πρώτη αγωνιστική από την απεργία», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Λίγκας, Χοσέ Λουίς Αστιαθάραν. Αύριο πάντως αναμένεται νέα συνάντηση.

Μπελάδες για Βενγκέρ

Η έναρξη των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ προχθές το βράδυ επεφύλασσε σπουδαία παιχνίδια, με την Ουντινέζε να κρατά ανοιχτή την πόρτα της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ παρά την ήττα με 1-0 στην έδρα του μεγάλου φαβορί, της Αρσεναλ.

Τον αγώνα παρακολούθησε από τις εξέδρες κι όχι από τον πάγκο στο Εμιρεϊτς ο τεχνικός της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, όμως κινδυνεύει με νέα τιμωρία, καθώς παρά την απαγόρευση επικοινωνίας με τον πάγκο της ομάδας, έδινε οδηγίες σε συνεργάτη του που καθόταν πλάι του κι εκείνος επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τον Πατ Ράις, τον βοηθό προπονητή στον πάγκο. Παρά τις σχετικές συστάσεις από την UEFA στο ημίχρονο ο κ. Βενγκέρ συνέχισε την ίδια τακτική και στην επανάληψη, και απειλείται με νέα ποινή, όπως ανακοίνωσε χθες η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

– Ο σπουδαίος διεθνής Τσέχος επιθετικός Γιαν Κόλερ κρέμασε χτες τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην ηλικία των 38 ετών, έχοντας 91 εμφανίσεις και 55 τέρματα με την εθνική Τσεχίας, και κατακτήσεις πρωταθλημάτων στη χώρα του με τη Σπάρτα Πράγας, στο Βέλγιο με την Αντερλεχτ και στη Γερμανία με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή