Καθαρό προβάδισμα ΠΑΟΚ, 2-0 την Καρπάτι

Καθαρό προβάδισμα ΠΑΟΚ, 2-0 την Καρπάτι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύναμη της έδρας που αντλεί ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα ώθησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τα δύο γκολ που σημείωσε στο χθεσινό, πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Καρπάτι, αποτελούν θεμέλια πρόκρισης. Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει εύκολη αποστολή στην Ουκρανία, καθώς η Καρπάτι έδειξε ότι έχει φιλοδοξίες, αλλά το άγχος έχει μετατοπισθεί στην αντίπαλό του που θα πρέπει να σημειώσει τρία γκολ, χωρίς να δεχτεί, στην έδρα της.

Ο ΠΑΟΚ ένιωσε τον αιφνιδιασμό της Καρπάτι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τη μεγάλη ευκαιρία που έχασαν οι Ουκρανοί, μόλις στο 8΄ (ο Κοντρέρας με κεφαλιά απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από σουτ του Χολοντιούκ), αλλά «απάντησε» με γκολ, εφτά λεπτά αργότερα. Ο Αθανασιάδης ανάμεσα σε δύο αμυντικούς κέρδισε την κεφαλιά (η μπάλα χτύπησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι) και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η Καρπάτι αντέδρασε και στο 39΄, σκόραρε με τον Λούκας, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ, καθώς θεώρησε ότι έγινε κοντρόλ της μπάλας με το χέρι και έδειξε την κίτρινη κάρτα.

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου ανακούφισε τον ΠΑΟΚ που ήταν χειρότερος από την Καρπάτι και στην επανάληψη αιφνιδίασε την αντίπαλό του με το δυνατό και διαγώνιο σουτ του Λίνο (56΄).

Στο τελευταίο ημίωρο, οι παίκτες του Μπόλονι φρόντισαν να διατηρήσουν τον έλεγχο του ρυθμού, δεν έδωσαν ελεύθερο χώρο στους Ουκρανούς για να απειλήσουν την εστία του Κρέσιτς και ήταν σαφής η προτίμησή τους να μη δεχτούν γκολ, παρά να σκοράρουν.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Τσιρίλο, Κοντρέρας (46΄ Μαλεζάς), Λίνο, Αρίας (85΄ Μπαλάφας), Γκαρσία, Λαζάρ (72΄ Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

ΚΑΡΠΑΤΙ: Τλούμπακ, Οστσίπο, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Φεντέτσκι, Χολόντιουκ, Κουντόμπιακ, Κριστόμπαλ (64΄ Βορόνκοφ), Ζένιοφ (58΄ Πατσέκο), Τκάτσουκ, Λούκας.

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία στις τάξεις του ΠΑΟΚ για το θέμα που προέκυψε με την αδειοδότηση. Οι ιθύνοντες του «Δικέφαλου» του Βορρά υποστηρίζουν πως έως την Τρίτη θα έχουν ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή