Με τη «φωτιά» παίζει η ΑΕΚ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε η ΑΕΚ, χάρη στη νίκη της επί της Ντιναμό Τιφλίδας με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αναμφίβολα, οι περίπου 15.000 θεατές, που στήριξαν την προσπάθεια των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ, θα ξεχάσουν σύντομα το πρώτο ραντεβού με τους Γεωργιανούς, καθώς ήταν λιγοστές οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Εκείνο, όμως, που τους χαροποιεί είναι η καθαρή νίκη επί ενός αντιπάλου με υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας. Εφόσον η Ενωση κάνει σωστή διαχείριση του τελικού αποτελέσματος στη ρεβάνς της Τιφλίδας την Πέμπτη, τότε θα μπορέσει να περάσει στους ομίλους και να βάλει στα άδεια ταμεία της περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Από το χθεσινοβραδινό παιχνίδι, κρατάμε μόνο το τελευταίο δεκάλεπτο. Διάστημα κατά το οποίο η ΑΕΚ πίεσε και έφθασε στο γκολ με τον Χοσέ Κάρλος (87΄). Επιπλέον, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ του Καλά με κεφαλιά. Ηταν μία οριακή φάση. Στα θετικά των νικητών ήταν η εξαιρετική παρουσία του Μπέλεκ. Στο 31΄ αποχώρησε ο Δέλλας με πρόβλημα τραυματισμού.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας (31΄ Κάλα), Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Κάρλος, Γκούντγιονσεν (81΄ Λαγός), Λυμπερόπουλος (56΄ Λεονάρντο), Μπέλεκ.

Ντιναμό Τιφλίδας: Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάντζε, (83΄Πιρτσκχάβα), Κακελισβίλι (60΄ Κότο), Μικέλ Αλβάρο, Οντικάντζε, Γιάγκουε, Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο, Κβεκβεσκίρι.

– Καθησυχαστικοί ήταν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ, όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η Ενωση δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει απ’ την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Υποστήριξαν πως έχουν ήδη ενημερώσει την Επιτροπή ότι τη Δευτέρα θα αποστείλουν το απαραίτητο έγγραφο από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο, το οποίο λείπει από τον φάκελο της ΑΕΚ. Θα χρειαστεί πρώτα να το υπογράψει ο αρμόδιος υπάλληλος, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια.

– Και τυπικά παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί από χθες ο Ντιόπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή