«Σάκος του μποξ» και στο Τελ Αβίβ

«Σάκος του μποξ» και στο Τελ Αβίβ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα οδυνηρό ημίωρο «μπλακ άουτ» στο β΄ ημίχρονο και ένα μεγάλο λάθος του Ολλανδού Μπράαμχαρ στο 80΄ όταν δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Τοτσέ, έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο και τον έμπλεξαν ακόμα περισσότερο στα δίχτυα μιας πολύπλευρης κρίσης που δεν είναι μόνο αγωνιστική. Το βαρύ 3-0 από τη Μακάμπι ήταν ένας ακόμη κρίκος σε μια αλυσίδα απογοητευτικών αποτελεσμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου οι «πράσινοι» μετρούν έντεκα σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, με πολλές βαριές ήττες στην πλάτη τους. Η χθεσινή στο Τελ Αβίβ δεν διακινδυνεύει μόνο την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και όλη τη χρονιά. Με εφτά γκολ παθητικό στα δύο τελευταία παιχνίδια, ένα πολύ πιθανό πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό και τη διοικητική αναρχία που υπάρχει, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί η κατάσταση.

Το ξεκίνημα δεν έδειχνε τέτοια εξέλιξη. Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι μέχρι το 30΄ και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τετ α τετ του Κουίνσι στο 4΄ και του Τοτσέ στο 20΄. Ο Ισπανός πέτυχε γκολ που σωστά δεν μέτρησε στο 5΄ (οφ σάιτ), ενώ ο Γκανέζος είχε άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία στο 41΄, απέναντι σε μια Μακάμπι που απείλησε με τον Κονατέ στο 24΄ και τον Νταμπούρ στο 45΄. Ο Τζόρβας αντέδρασε εντυπωσιακά και στις δύο περιπτώσεις. Από το 30΄ ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε πολύ, κυρίως λόγω της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να δράσει σωστά ανασταλτικά. Οι Σιμάο, Κατσουράνης ήταν κακοί αμυντικά και η μπάλα έφτανε με ευκολία στην περιοχή, κάτι που συνεχίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό στο β΄ ημίχρονο, όταν οι Ισραηλινοί κυριάρχησαν ολοκληρωτικά.

Αν και η Μακάμπι δεν έχασε μεγάλες ευκαιρίες, είχε ένταση στο παιχνίδι της και μετά την είσοδο του Κολαούτι και του Μεντούγιανιν έμοιαζε με Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν για 30΄ σε άλλο γήπεδο και το πλήρωσε με δύο γκολ, το πρώτο με τον Κονατέ στο 60΄ και το δεύτερο με τον Ατάρ στο 67΄, μετά από πέναλτι σε χέρι του Καντέ. Η αντίδραση ήλθε καθυστερημένα και είχε εκφραστή τον παθιασμένο Λέτο. Δύο σέντρες του Αργεντινού έφεραν τη μεγάλη ευκαιρία στην κεφαλιά του Κατσουράνη στο 80΄ και ένα γκολ του Τοτσέ στο 81΄ που κακώς δεν μέτρησε. Στην κοντινή προβολή του, η μπάλα πέρασε καθαρά τη γραμμή. Αντί να γίνει το 2-1, έγινε το 3-0 στο 90΄. Ο Παναθηναϊκός είχε βγει όλος μπροστά για να μειώσει και ο Ατάρ στην κόντρα επίθεση, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ (46΄ Κολαούτι), Μίχα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ (71΄ Κεχάτ), Γέινι, Λουγκάσι, Νταχάν (53΄ Μεντούγιανιν), Βέρεντ.

ΠΑΟ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο (67΄ Ζέκα), Κουίνσι, Κατσουράνης, Τοτσέ, Νίνης (55΄ Βιτόλο), Λέτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή