Στην τελική ευθεία η Εθνική με το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην τελική ευθεία η Εθνική με το τουρνουά «Ακρόπολις»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατά το δυνατόν κάλυψη των κενών των πέντε απόντων, η ένταξη και προσαρμογή του Νικ Καλάθη και το πλάνο του Ηλία Ζούρου, που έχει δυναμώσει πολύ την άμυνα, έδωσαν τη θετική εικόνα που παρουσίασε η εθνική ομάδα στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, εν όψει του «Ευρωμπάσκετ» της Λιθουανίας. Από σήμερα θα δώσει τους τελευταίους φιλικούς αγώνες, στο τουρνουά «Ακρόπολις», στο ΟΑΚΑ. Πρώτος αντίπαλος είναι το αμερικανικό πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ (21.15).

Στη Γερμανία η εθνική πρώτευσε νικώντας τις Τουρκία, Γερμανία και Βέλγιο. Η απόδοσή της, κυρίως στον αμυντικό τομέα, χάρισε αρκετά χαμόγελα. Η προσθήκη του Καλάθη ήρθε στην κατάλληλη στιγμή. Από τα χέρια του ομογενή πλέι μέικερ, η ομάδα περιμένει την οργάνωση του παιχνιδιού και την εφαρμογή των επιθετικών συστημάτων που έχουν κύριους παραλήπτες τους ψηλούς. Η εθνική θέλει να αξιοποιήσει την πληθώρα των ποιοτικών ψηλών που διαθέτει και η παρουσία του Καλάθη αποτελεί εγγύηση, ενώ απελευθερώνει τον Νίκο Ζήση στη γνώριμη θέση του σούτινγκ γκαρντ.

«Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και καταφέραμε να είμαστε ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό» είπε ο Ηλίας Ζούρος που θα αποκλείσει έναν παίκτη, μετά το «Ακρόπολις».

– Την αποχώρησή του, μετά 20 χρόνια ενεργού δράσης, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο 34χρονος παίκτης αγωνίστηκε σε Σπόρτιγκ, Ολυμπιακό, Μακεδονικό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Περιστέρι και σε 131 παιχνίδια με την εθνική ανδρών.

– Συμβόλαιο ενός έτους με αποδοχές 420.000 ευρώ, θα υπογράψει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στον Ολυμπιακό.

– Την αποδέσμευσή του από την Κάχα Λαμποράλ έχει συμφωνήσει ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λόγκαν με τον πρόεδρο της ισπανικής ομάδας. Αναμένεται δε, να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, όταν οριστικοποιήσει την αποχώρησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή