Πέρασε ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας

Πέρασε ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ τον νέο αυστηροποιημένο Πειθαρχικό Κώδικα, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» στις 14/8. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 15 που αφορά στις ποινές εις βάρος ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες. Εχει τροποποιηθεί πλήρως και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες διατάξεις: Σε περίπτωση που υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη κάποιου εκ των νομίμως ευρισκομένων στον αγωνιστικό χώρο και εφ’ όσον υπάρξει οριστική διακοπή αγώνα, επιβάλλεται επιπροσθέτως η κατακύρωση αγώνα υπέρ του αντιπάλου και η αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα. Σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές διπλασιάζονται.

Περιλαμβάνεται ειδική διάταξη για την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο που δεν υπήρχε στον προηγούμενο Πειθαρχικό Κώδικα. Σε περίπτωση που η είσοδος δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες και φθορές ιδιοκτησίας, προβλέπεται πρόστιμο από 80.000 έως 120.000 ευρώ. Σε περίπτωση που η είσοδος συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές ιδιοκτησίας, προβλέπονται πρόστιμο από 120.000 έως 300.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών. Σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές διπλασιάζονται. Για τα «εκτεταμένα επεισόδια» προβλέπονται αυξημένα σε σχέση με πέρυσι πρόστιμα, που φτάνουν τις 180.000, και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές έως δύο αγωνιστικές.

Για υβριστικά συνθήματα, πανό με προσβλητικό περιεχόμενο και χρήση λέιζερ που συνεχίζεται παρά τις προειδοποιήσεις δίνεται στον διαιτητή το δικαίωμα να διακόψει τον αγώνα και στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 ευρώ. Για το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων και κροτίδων στις κερκίδες χωρίς να επακολουθήσει ρίψη τους προβλέπεται πρόστιμο από 20.000 έως 40.000 ευρώ. Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής, υπάρχει διπλασιασμός του προστίμου και σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής, προβλέπεται τριπλασιασμός προστίμου και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές έως δύο αγωνιστικές.

Απορρίφθηκε η πρόταση του κ. Χατζηαποστόλου για αλλαγή των μελών της Επιτροπής Εφέσεων (είναι διετής η θητεία τους).

Αναφορικά με τον πίνακα των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, η ΕΠΟ αποφάσισε να μη συμπεριληφθούν σ’ αυτόν όσοι βρίσκονται εν μέσω εκκρεμοδικίας. Κάτι που σημαίνει ότι οι Καλόπουλος και Μάνταλος δεν θα συμπεριληφθούν στον πίνακα. Συνολικά, πέντε διαιτητές κινδυνεύουν να τεθούν εκτός πινάκων. Επίφοβοι θεωρούνται οι Τσινιάρης, Σταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Χαραλαμπίδης. Στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρχουν 22 διαιτητές, 35 βοηθοί και 24 παρατηρητές.

Ανεβλήθη το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας

Ο θάνατος του πατέρα του Απόστολου Παπουτσάκη, οδήγησε σε ματαίωση της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, που είχε ως κυρίαρχο θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Ο κ. Παπουτσάκης που είναι πρόεδρος του Εργοτέλη, θα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία της διοργανώτριας αρχής. «Η οικογένεια του Εργοτέλη εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον χαμό του πατέρα του προέδρου Απόστολου Παπουτσάκη, Δημήτριου», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ομάδα της Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή