Σοβαρά επεισόδια έως αργά από οπαδούς του Ολυμπιακού Β. στον Βόλο

Σοβαρά επεισόδια έως αργά από οπαδούς του Ολυμπιακού Β. στον Βόλο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν χθες το βράδυ οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, στο άκουσμα της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για υποβιβασμό της ομάδας τους, όσο και της Καβάλας στην Δ΄ Εθνική.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. 500 περίπου οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 8 μ.μ. πορεία στους δρόμους του Βόλου και κατέληξαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές. Σύμφωνα με επίσημες αστυνομικές πηγές, οι ταραξίες πέταξαν πέτρες αλλά και βόμβες μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, ενώ συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο για να τους απωθήσουν. Επιπλέον, φθορές προκλήθηκαν και στο γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Καρτάλη.

Στη διάρκεια των επεισοδίων οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με συνέπεια οι συγκεντρωμένοι να διασπαστούν στα γύρω στενά. Εως αργά χθες η κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου παρέμενε έκρυθμη, καθώς μαίνονταν σποραδικές συγκρούσεις αστυνομικών με χούλιγκαν οι οποίοι στο μεταξύ πυρπολούσαν κάδους απορριμμάτων και προκαλούσαν φθορές σε καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι οπαδοί απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, εμποδίζοντας τα πυροσβεστικά οχήματα που έσπευδαν για να σβήσουν τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της πόλης.Εγιναν δέκα συλλήψεις. Αντίθετα με όσα συνέβαιναν στον Βόλο, στην πόλη της Καβάλας έως αργά το βράδυ οπαδοί της ομάδας δεν είχαν προκαλέσει επεισόδια.

Ανακοίνωση αναφορικά με το μετοχολόγιό του εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Με αυτή ξεκαθαρίζει ότι η σύνθεση των μετόχων παραμένει ίδια από το 2008 και μετά και δεν υπάρχει κανένας για να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της ΠΑΕ. Αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Για τη σωστή ενημέρωση και πλήρη διαφώτιση των πάντων και προς αποφυγή παρερμηνειών και ψευδούς πληροφόρησης παραθέτουμε τα κάτωθι:

1. Το μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ παραμένει το αυτό, όσον αφορά τον κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου από το 2008 και μετά.

2. Από το 2009 ο μεγαλομέτοχος έχει λάβει την ειδική άδεια Μετόχου από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, σύμφωνα με τις επιταγές του αθλητικού νόμου 2725 όπως ισχύει σήμερα.

3. Τέλος, όλες οι συνελεύσεις έχουν δημοσιευτεί νομίμως στο ΦΕΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή