Σοβαρή ανεξαρτήτως αντιπάλου η Εθνική

Σοβαρή ανεξαρτήτως αντιπάλου η Εθνική

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυναμικότητα του πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ, στην πρώτη ημέρα του τουρνουά «Ακρόπολις», ήταν εκ προοιμίου υποδεέστερη από την εθνική ομάδα, που νίκησε εύκολα με 83-54, αλλά η σοβαρότητα που επέδειξαν όλοι οι διεθνείς παίκτες ήταν και το μοναδικό κέρδος από το προπονητικού χαρακτήρα φιλικό παιχνίδι. Απέναντι στους Αμερικανούς τελειόφοιτους η ανανεωμένη εθνική ομάδα είχε απαντήσεις αμερικανικής προέλευσης από τον Κώστα Κουφό, που έκανε «πάρτι» κάτω από τα καλάθια και σημείωσε ατομικό ρεκόρ πόντων με τη φανέλα της Εθνικής.

Η απουσία ψηλού παίκτη στην πεντάδα του Μπρίγκαμ Γιανγκ οδήγησε την Εθνική να αξιοποιήσει στο έπακρο τους δικούς της ψηλούς και ιδιαίτερα στα 30 λεπτά της άμυνας ζώνης που εφάρμοσαν οι αντίπαλοί της, η εντολή του Ζούρου ήταν σαφώς σωστή για να φτάνει η μπάλα μέσα στη ρακέτα.

Η Εθνική χαλάρωσε μόνο στο 3ο δεκάλεπτο, όταν και σημείωσε μόλις 7 πόντους, λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού, ενώ στην τελευταία περίοδο προσέφερε θέαμα και όμορφα «καρφώματα» και κοψίματα.

Στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια της (σήμερα με Βουλγαρία στις 21.15, το άλλο ματς Ιταλία – Μπρίγκαμ στις 18.45), πριν από το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, η Εθνική θέλει να επιβεβαιώσει την καλή προετοιμασία που έχει διανύσει σε 40 ημέρες και ύστερα από 10 φιλικά.

Ο Ζούρος επιμένει ότι η Εθνική δεν είναι ακόμη έτοιμη και έχει δίκιο, γιατί πρόκειται για ομάδα που έχει δεχτεί αναγκαστικά «βαθιά» ανανέωση και εμπεριέχει ρίσκο, αν και στην πλειοψηφία των φιλικών αγώνων της έχει δείξει ότι διαθέτει σταθερές στην απόδοσή της, απουσιάζουν θεαματικές αυξομειώσεις και παραμένει στη θέση του… οδηγού, όταν βρίσκεται σε αυτή από τα πρώτα λεπτά, επιβάλλοντας τον ρυθμό της, με άμυνα που δύσκολα δέχεται περισσότερους από 60 πόντους.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 16, Μπουρούσης 9, Σλούκας 2, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 13, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Μαυροειδής 2, Κουφός 24, Βουγιούκας 2, Μπράμος 6.

ΜΠΡΙΓΚΑΜ: Αμπουό 16, Κούζικ, Ζίλστρα 8, Μαρτινό, Γουίντερ, Ρότζερς 20, Χάρισον 3, Σαρπ 3, Χάρτσοκ 4.

– «Μου έχει λείψει η ένταση των ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και ανυπομονώ να τη ζήσω και πάλι», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Λάζαρου Παπαδόπουλου, μετά την υπογραφή μονοετούς συμβολαίου στον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή