ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λογική της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που αποφάσισε χθες την εξαφάνιση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, είναι απλή. Η αθλητική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες των δύο ΠΑΕ είναι οι διά βίου αποκλεισμένοι από κάθε αθλητική δραστηριότητα προφυλακισμένοι κ. Ψωμιάδης και Μπέος.

Οι δύο ΠΑΕ, για να αδειοδοτηθούν, εμφάνισαν ξανά την ίδια ακριβώς μετοχική σύνθεση. Για την ΕΕΑ, ίδια μετοχική σύνθεση σημαίνει ίδιοι σκιώδεις ιδιοκτήτες. Αφού οι δύο τιμωρημένοι δεν πούλησαν κι αφού οι άνθρωποί τους εξακολουθούν να διοικούν τις ΠΑΕ, διώχτηκαν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι ομάδες τους!

Εγινε κάθαρση; Με σχεδόν 70 ακόμα κατηγορούμενους για στημένα ματς, δύσκολα το λες. Ομως, για πρώτη φορά με πράξεις αποδεικνύεται ότι το κράτος θέλει να επιβάλει τον νόμο του: αν δείξει την ίδια αυστηρότητα και με την περίπτωση της ΑΕΚ, υποχρεώνοντας την να ρυθμίσει τα χρέη της, τότε μπορούμε να πούμε ότι η ΕΕΑ κάνει πλέον μια σοβαρή δουλειά.

Το εύλογο ερώτημα είναι αν η Πολιτεία θα υπερασπιστεί την απόφαση μετά τους αναμενόμενους ξεσηκωμούς στις πόλεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή