«Παγώνει» τις χορηγίες μέχρι νεωτέρας ο ΟΠΑΠ

«Παγώνει» τις χορηγίες μέχρι νεωτέρας ο ΟΠΑΠ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κράτος παύει να είναι ο μεγάλος χορηγός του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή καλύτερα σταματάει, μέχρι νεωτέρας να χρηματοδοτεί τις ομάδες χωρίς να υπάρχoυν υποχρεώσεις και έλεγχος. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει μετά τη χθεσινή απόφασή της ΟΠΑΠ Α.Ε. να «παγώσει» τις χορηγίες σε Σούπερ Λίγκα, Φούτμπολ Λιγκ και ΕΠΟ (μόνο για το κύπελλο, καθώς συνεχίζεται η χρηματοδότηση της Εθνικής και των ερασιτεχνικών ομάδων), έως ότου διαμορφωθεί υγιέστερο πλαίσιο συνεργασίας.

Για την ακρίβεια, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, αποφασίστηκε να μην κληθούν η Σούπερ Λίγκα και η Φούτμπολ Λιγκ για ανανέωση των συμβάσεών τους έως τον Οκτώβριο. Σε περίπτωση κατά την οποία βελτιωθεί η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε θα κληθούν οι ομάδες να υπογράψουν νέες συμβάσεις στις οποίες θα προβλέπονται ρήτρες βίας και διαφάνειας. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Αυτονόητο είναι πως κόπηκε η επιχορήγηση τόσο της Καβάλας, όσο και του Ολυμπιακού Βόλου.

«Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη βία και διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι αποφάσεις του ΟΠΑΠ και της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού δείχνουν αυτή την αποφασιστικότητα» τόνισε χθες βράδυ ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Και πρόσθεσε στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Κάνουν λάθος όσοι την υποτιμούν την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, κάθε εργαλείο που έχουν στη διάθεσή τους οι παράγοντες που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, θα τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι να μπει τέλος σε αυτά τα φαινόμενα».

Πηγές της «Κ» αναφέρουν πως η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς δρομολογεί μία σειρά νέων ενεργειών. Και σύντομα θ’ ανακοινώσει τις επόμενες αποφάσεις της. Να σημειωθεί πως σχετικά με τις διαφημίσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. που υπάρχουν στις φανέλες των ομάδων, δεν πρόκειται να αποσυρθούν, καθώς προβλέπονται ρήτρες. Αλλωστε, το πλαίσιο συνεργασίας με κάθε ΠΑΕ καθορίζεται από συμβόλαια που υπογράφει μαζί τους ο Οργανισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή