Λυκοφιλίες και αλαζονεία στον κόσμο των ΠΑΕ

Λυκοφιλίες και αλαζονεία στον κόσμο των ΠΑΕ

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τραγουδιστής κ. Βασίλης Καρράς ήταν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου ήδη από το 2008 – κακώς κυκλοφόρησε ότι θα αποκτούσε τις μετοχές του προφυλακισμένου κ. Αχιλλέα Μπέου τώρα: τις είχε -σύμφωνα με την ΕΕΑ- ήδη. Το καλοκαίρι του 2007, ο Καρράς επέστρεφε στην αθηναϊκή νύχτα έπειτα από ένα σύντομο διάστημα απουσίας.

Τραγουδούσε στην παραλιακή, στο αυθαίρετο «Καράβι» (που κατεδαφίστηκε), μαζί με τον κ. Λευτέρη Πανταζή – το σχήμα είχε επιμεληθεί ο ίδιος ο Μπέος και θα μπορούσε να λέγεται «οι δύο πρόεδροί μου». Τον Πανταζή τον είχε στον Πανιώνιο (τον προσφωνούσε, μάλιστα, «αντρούκλα!» για να του «χτίσει» το κατάλληλο για το ελληνικό πρωτάθλημα προφίλ), ενώ τον Καρρά τον ετοίμαζε ως ηγέτη της επόμενης ΠΑΕ που θα αναλάμβανε: τότε, είχε πουλήσει τον Πανιώνιο στον εφοπλιστή κ. Κωνσταντίνο Τσακίρη. Μετοχές του Ολυμπιακού Βόλου λέγεται ότι είχε και η τραγουδίστρια κ. Αγγελική Ηλιάδη – που επίσης εμφανίζεται στα κέντρα του Μπέου και που μπορεί και να μην ξέρει ότι είναι μέτοχος! Προτάθηκαν και σε αρκετούς άλλους, που αρνήθηκαν: έτσι, ο Καρράς έφτασε να είναι κάτοχος του 44% της εταιρείας!

Η μετοχική σύνθεση

Στην αρχή του καλοκαιριού, συζητούσαμε πώς είναι δυνατόν να στηθεί ένα ματς – στο τέλος η ΕΕΑ αποφάσισε να μας κάνει γνωστό πώς μπορεί να στηθεί η μετοχική σύνθεση μιας ΠΑΕ. Χρειάζεται ένας πλούσιος φίλος (το «πόθεν έσχες» του Καρρά δικαιολογεί την αγορά μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αφού το τίμημά τους ήταν αρκετά χαμηλό), διάφοροι κολλητοί που να αναλάβουν θέση στη διοίκηση κατέχοντας μετοχικά ποσοστά κάτω του 10% (ώστε να μην υποβάλλουν «πόθεν έσχες») και ευλαβική τήρηση των νόμων ώστε να γίνονται νομότυπα οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και να μην προκαλούνται υποψίες στο ΣΔΟΕ ή στην ΕΕΑ: σε αυτό το κομμάτι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου υπήρξε υποδειγματική! Γιατί ο Μπέος χρησιμοποιούσε όλους αυτούς; Γιατί ο ίδιος είχε εκ του νόμου κωλύματα, καθώς εδιώκετο για κακουργήματα.

Ανάλογα κωλύματα είχε και ο κ. Μάκης Ψωμιάδης, που εμφανίζει ως κατόχους του 75% της ΠΑΕ Καβάλα τον γιο του και την κόρη του. Μάλιστα, στην κόρη του η μεταβίβαση μετοχών έγινε μόλις πέρυσι, «για να έχει και κάτι το κορίτσι στο όνομά της», όπως ο Ψωμιάδης έλεγε.

Πέρυσι, στη ΓΓΑ, τους φακέλους αδειοδότησης τους είχε πάει ο ίδιος συνοδεύοντας την κόρη του. Επειδή μάλιστα η έγκριση της απόφασης μεταβίβασης αργούσε, ο Ψωμιάδης είχε πει στην αρμόδια γραμματέα να βιαστεί «γιατί η κοπέλα έχει και κομμωτήριο»! Και ο φάκελος της Καβάλας υπήρξε άψογος: εφορία και ΙΚΑ πληρώνονται στην ώρα τους και οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου έγιναν κανονικότατα.

Τα… αυτογκόλ

Ομως, το νομότυπο δεν αρκεί. «Οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους αποδείχθηκαν ο Μπέος και ο Ψωμιάδης», μου έλεγε χθες γνωστός δικηγόρος. «Ο πρώτος δήλωνε δημοσίως και σε κάθε ευκαιρία ότι το αφεντικό του Βόλου είναι αυτός και μόνον: το έλεγε στη Λίγκα όταν αποκαλούσε υποτιμητικά τον πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Σταύρο Αδαμίδη «υπάλληλο» και το είπε και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων». Οσο για τον Ψωμιάδη, το αυτογκόλ το σημείωσε ο γιος του Σταύρος, που για μη μείνει προφυλακισμένος, δήλωσε στον ανακριτή ότι ουσιαστικός ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας του.

Κυρίως όμως τους δυο τους πρόδωσαν οι φίλοι τους. Η Λίγκα θα μπορούσε να τροποποιήσει το καταστατικό της και να μη δεχθεί την απόφαση της ΕΕΑ – δεν είναι, άλλωστε, υποχρεωμένη, καθώς τα πιστοποιητικά της ΕΕΑ δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν ούτε από την ΕΠΟ ούτε από την ΟΥΕΦΑ, που έχουν δικό τους μηχανισμό αδειοδότησης των ομάδων. Η Λίγκα δέχθηκε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, χωρίς πιστοποιητικό της ΕΠΟ, ο ΟΦΗ – θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Ομως, οι παλιόφιλοι τους γύρισαν την πλάτη: οι υπόλοιποι δεκατέσσερις της Λίγκας περιμένουν να μείνουν ελεύθεροι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για να τους αποκτήσουν – θα γίνει πλιάτσικο!

Ανετη περίοδος

Πιστεύουν δε ότι ο προβιβασμός της αδύνατης Δόξας Δράμας και του Λεβαδειακού (που θα κινδυνέψει σίγουρα με αφαίρεση βαθμών λόγω συμμετοχής του στα στημένα…) θα έχει ως αποτέλεσμα μια άνετη σεζόν, χωρίς χτυποκάρδια παραμονής, αφού οι δύο αυτοί δύσκολα θα παρουσιαστούν στο πρωτάθλημα αξιόμαχοι.

Τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα τους έθαψαν τα πρώην φιλαράκια τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή