Αντιπάλους – φωτιά έβγαλε η κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό

Αντιπάλους – φωτιά έβγαλε η κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρσεναλ, η Μαρσέιγ και η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ντόρτμουντ, βρίσκονται στον δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τέσσερις ομάδες συγκροτούν τον 6ο όμιλο, όπως προέκυψε απ’ τη χθεσινή κλήρωση στο Μονακό, ο οποίος κρύβει δυσκολίες για τους πρωταθλητές Ελλάδας. «Είναι ένας αρκετά δύσκολος όμιλος. Πιστεύω ότι οι άλλες ομάδες λένε ότι εμείς είμαστε η πιο αδύναμη. Αυτό, θα το δούμε. Εμείς θα τις παίξουμε στα ίσα», υποστήριξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρόεδρος των «Πειραιωτών», Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος βρέθηκε χθες στο πριγκιπάτο, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει το καλύτερό του πρόσωπο και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Είμαστε αισιόδοξοι». Τα δύσκολα του ομίλου αρέσουν στον Ράφικ Τζιμπούρ, όπως και οι «καυτές» έδρες της Μαρσέιγ και της Ντόρτμουντ: «Εχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε σε δύσκολες έδρες και δεν μας φοβίζει κάτι. Ισα ίσα μας εξιτάρει το γεγονός ότι θα παίξουμε σε γεμάτα γήπεδα». Οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Μαρσέιγ. Αλλά και την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν στο Φάληρο (όπως και πριν από δύο χρόνια) με την Αρσεναλ. Συντοπικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:13/9 Ολυμπιακός – Μαρσέιγ, 28/9 Αρσεναλ – Ολυμπιακός, 19/10 Ολυμπιακός – Ντόρτμουντ, 1/11 Ντόρτμουντ – Ολυμπιακός, 23/11 Μαρσέιγ – Ολυμπιακός, 6/12 Ολυμπιακός – Αρσεναλ. Να σημειωθεί πως σήμερα ο Αμπντούν θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους.

Οι τρεις αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

– Η Αρσεναλ διέρχεται περίοδο κρίσης, με τον τεχνικό Αρσέν Βενγκέρ να ακούει για πρώτη φορά την κριτική των οπαδών των «κανονιέρηδων», που αμφισβητούν τις επιλογές του, ενώ δεν έχουν ακόμη βρεθεί οι αντικαταστάτες των αποχωρήσαντων Σεσκ Φάμπρεγας και Σαμίρ Νασρί. Στο πρωτάθλημα έχει μόλις έναν βαθμό σε δύο αγώνες.

– Χωρίς νίκη παραμένει στο γαλλικό πρωτάθλημα η Μαρσέιγ ύστερα από τρεις αγωνιστικές, παίρνοντας τρεις ισοπαλίες κι έχοντας αρκετά δύσκολο πρόγραμμα βέβαια. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμ επιστρέφει στο Καραϊσκάκη μετά 17 χρόνια, αναζητώντας ακόμη τη νέα της αγωνιστική ταυτότητα. Αστέρια της ο Λούτσο Γονσάλες και ο Αντρέ Ζινιάκ.

– Μετά από χρόνια και σοφή οικονομική πολιτική, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επέστρεψε πέρυσι στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος. Στηρίζεται στον πανέξυπνο τεχνικό Γιούργκεν Κλοπ και στην πλειάδα παικτών-εργατών, από τους οποίους ξεχωρίζουν οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Λούκας Μπάριος και Μάριο Γκέτζε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή