Πρόκριση – ανάσα πήρε η ΑΕΚ

Πρόκριση – ανάσα πήρε η ΑΕΚ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφώς και η ΑΕΚ δεν έγραψε ιστορία αποκλείοντας την Ντιναμό στην Τιφλίδα, χάρη στην ισοπαλία με σκορ 1-1 που πήρε στην παράταση. Αλλά θα την έγραφε η ιστορία αν έμενε εκτός ομίλων Γιουρόπα Λιγκ απ’ την αδύναμη ομάδα της Γεωργίας. Κι αυτό γιατί θα έχανε σημαντικά έσοδα, τα οποία στην παρούσα φάση τα χρειάζεται για να επιβιώσει. Το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης το πέτυχε με πέναλτι ο Λεονάρντο στο 112΄. Η Ντιναμό προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Κοσκάτζε, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επεφύλαξε εκπλήξεις (σε σχέση με το πρώτο ματς, αλλά και με όσα δοκίμαζε στις προπονήσεις) ανακοινώνοντας την ενδεκάδα. Σ’ αυτή δεν συμπεριέλαβε τους Μπέλεκ και Καφέ – προτιμώντας για το βασικό σχήμα τους Λαγό και Γκέντσογλου. Σε σχήμα 4-2-3-1, τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος, Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Γκούντγιονσεν (σε ρόλο επιτελικού), Κάρλος (δεξιά) και μοναδικός προωθημένος ο Λυμπερόπουλος. Ωστόσο, στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν απογοητευτική και αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα απ’ τους γηπεδούχους. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε την εικόνα της, καταφέρνοντας στην παράταση να πάρει την πρόκριση με πολύ άγχος και αγωνία. Στο έξτρα ημίωρο, η ελληνική ομάδα κυριάρχησε απόλυτα. Πίεσε για να φθάσει στο πολύτιμο γκολ, την ώρα που οι γηπεδούχοι αμύνονταν μαζικά, καθώς είχαν μείνει από δυνάμεις. Σήμερα θα είναι παρούσα στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ελπίζοντας σε ένα καλό αποτέλεσμα. Η ουσία είναι πως περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ θα μπουν στα ταμεία της χάρη στην πρόκριση που εξασφάλισε στην Τιφλίδα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ: Λορία, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79′ Γιγκάουρι), Αλβάρο, Οντιγκάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (74′ Κότο), Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο (105′ Κακελισβίλι), Κβεκβεσκίρι

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (36΄ λόγω τραυματισμού Αραμπατζή), Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Κάρλος (106′ Καφές), Λυμπερόπουλος (63′ Λεονάρντο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή