Σερβίρεται το άνοστο πρωτάθλημα

Σερβίρεται το άνοστο πρωτάθλημα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά, θα έχει ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο, καθώς την τελευταία στιγμή η Σούπερ Λίγκα τροποποίησε την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ενώ έως πέρυσι οι κανόνες ανέφεραν πως απαιτούνται 16 ομάδες για την έναρξή του, χθες το απόγευμα άλλαξε η προϋπόθεση αυτή προκειμένου οι 12 από τις 16 ΠΑΕ να μπουν στη σέντρα. Επιπλέον, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που επιχείρησαν να προβάλουν μέσω των δικαστικών αιθουσών η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός και ο Ηρακλής.

Να σημειωθεί πως στη χθεσινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έθεσε θέμα αναβολής της πρεμιέρας, παρά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Μάλιστα, ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής, Πατρίκ Κομνηνός, διέψευσε τα σενάρια περί αναβολής της 1ης αγωνιστικής. Η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΑΕΚ μετά την προσκόμιση έγκυρου πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

Υπό την απειλή της ΕΠΟ για υποβιβασμό στο Φούτμπολ Λιγκ 2, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός αποφάσισαν να αποσύρουν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει στο Πρωτοδικείο και επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα. Ακόμη, οι δύο ομάδες παραιτήθηκαν και από την προσφυγή τους στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου επεδίωκαν να αναιρεθεί η πολυσυζητημένη απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ομοσπονδίας με την οποία δεν οδήγησε σε υποβιβασμό τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να αποβάλει την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, Λάρισα και Πανσερραϊκός ζήτησαν αναβολή από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Υποστήριξαν πως δεν είχαν χρόνο για να μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής εφέσεων το οποίο εκδόθηκε μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ενώ παράλληλα δεν έχει εκδοθεί το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ για Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναβολή. Μία εξέλιξη που οδήγησε τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό στην απόφαση να παραιτηθούν από την υπόθεση. Δεσμεύθηκαν, όμως, πως θα επανέλθουν την επόμενη εβδομάδα καταθέτοντας νέα προσφυγή. Σήμερα θα γνωστοποιηθεί η απόφαση για την προσφυγή του Ηρακλή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, με την οποία ζήτησε να του επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή για πρόστιμο και να αναιρεθεί η απόφαση για υποβιβασμό του εξαιτίας της πλαστής φορολογικής ενημερότητας που είχε προσκομίσει. Θυμίζουμε πως ο Αστέρας Τρίπολης κατέλαβε τη θέση του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα. Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας προχωρούν τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να συμπληρώσουν τη δεκαεξάδα της Σούπερ Λίγκας. Ετσι, χθες κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους πως τη Δευτέρα θα εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Τo πρόγραμμα

Επειδή είναι πολύ πιθανό oι φίλαθλοι να έχουν… χάσει την μπάλα, θυμίζουμε το πρόγραμμα της πρεμιέρας: Σάββατο, 19.15 ΟΦΗ – Ατρόμητος, Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης, 21.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης. Κυριακή, 19.15 Κέρκυρα – Παναθηναϊκός, Πανιώνιος – Εργοτέλης, 21.30 ΠΑΟΚ – Ξάνθη. Αναβάλλονται οι αγώνες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, καθώς επρόκειτο να παίξουν με την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα, που υποβιβάστηκαν στη Δ΄ Εθνική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή