ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ

Ο θρίαμβος του 2001 τους καθοδηγεί

Το επίτευγμα της ομάδας του 2001, όταν με τους Χρήστο Αφρουδάκη, Γιώργο Ντόσκα, Αργύρη Θεοδωρόπουλο, Δημήτρη Μιτελούδη, που αργότερα έπαιξαν και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και άλλους που διαπρέπουν ακόμη η Ελλάδα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου (φωτογραφία από την υποδοχή), καθοδηγεί τους σημερινούς παίκτες της εθνικής νέων ανδρών. Από σήμερα έως τις 4 Σεπτεμβρίου, στον Βόλο, θα προσπαθήσουν να μιμηθούν εκείνη την εξαιρετική γενιά παικτών. Οι 13 πολίστες που έχει πάρει ο Περικλής Δαμάσκος είναι οι Στέφανος Γαλανόπουλος, Γιώργος Παπαδόγιαννης (τερματοφύλακες), Κώστας Γεννηδουνιάς, Αντώνης Ξενάκης, Γιώργος Δερβίσης, Μάριος Καπότσης, Κώστας Γούβης, Κυριάκος Ποντικέας, Κώστας Βιττέλας, Αγγελος Βλαχόπουλος (αρχηγός), Δημοσθένης Δερμιτζάκης, Δημήτρης – Γιώργος Λάππας, Μανώλης Σολανάκης.

Η Ελλάδα μετέχει στον Α΄ όμιλο με αντιπάλους την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία και το Πουέρτο Ρίκο. Σήμερα (20.00) παίζει με την Αυστραλία στον, ίσως, σημαντικότερο αγώνα του Α΄ γύρου. Για τον όμιλό της γίνεται και το παιχνίδι (09.30) Καναδάς – Πουέρτο Ρίκο. Οι άλλοι σημερινοί αγώνες είναι: Β΄ όμιλος: Ουγγαρία – Κουβέιτ, Καζαχστάν – Ιράν, ρεπό Ιταλία. Γ΄: Κροατία – Βραζιλία, Ουζμπεκιστάν – Αίγυπτος, ρεπό Μαυροβούνιο. Δ΄: Σερβία – Ν. Αφρική, Ισπανία – ΗΠΑ, ρεπό Μεξικό. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου θα προκριθεί στους προημιτελικούς. Για να συμπληρωθεί η οκτάδα, οι 2ες και οι 3ες θα παίξουν χιαστί ως εξής: 2Α-3Δ, 2Β-3Γ, 3Α-2Δ, 3Β-2Γ.

ΠΟΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Με Ρωσία για τον τελικό

Η Ρωσία είναι απόψε το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο της εθνικής πόλο νεανίδων προς τον τελικό του πρωταθλήματος Ευρώπης, που γίνεται στη Μαδρίτη. Στον άλλο ημιτελικό παίζουν, Ουγγαρία – Ισπανία. Η εθνική εφήβων, που μετέχει στο τουρνουά του Χέρτζεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), αντιμετωπίζει σήμερα τη διοργανώτρια ομάδα. Παίζουν και Ιταλία – Κροατία. Οι έφηβοι προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα Ευρώπης (Ριέκα, Κροατία, 4-11 Σεπτεμβρίου).

ΠΑΛΗ

Δεκαεπτά στο Παγκόσμιο

Επτά παλαιστές της ελευθέρας, έξι της ελληνορωμαϊκής και τέσσερις γυναίκες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Οι έξι πρώτοι παλαιστές σε κάθε κατηγορία θα προκριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΒΟΛΕΪ

Δοκιμή εν όψει Βοσνίας

Η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, που προετοιμάζεται για τους αγώνες της Α΄ φάσης του προολυμπιακού τουρνουά με τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη στα Τρίκαλα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, δίνει σήμερα στο Βελιγράδι το πρώτο φιλικό παιχνίδι με τη Σερβία. Το δεύτερο θα γίνει αύριο. Οι Βασίλης Κουρνέτας, Ανδρέας Φράγκος, Μιχάλης Σαρικεΐσογλου, Παναγιώτης Πελεκούδας, Γιώργος Πετρέας, Νίκος Σμαραγδής, Νίκος Ρουμελιώτης, Γιώργος Στεφάνου, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, Θεόκλητος Καρυπίδης, Κώστας Προύσαλης και Τάσος Ασπιώτης είναι οι παίκτες που πήρε ο προπονητής Αλέκος Λεώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή