Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Guardian

Ο Ναδάλ σκέφτηκε και το γκολφ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ γράφει στην αυτοβιογραφία του ότι σκέφτηκε ακόμη και να στραφεί στο γκολφ όταν υπέστη τραυματισμό που απείλησε την καριέρα του, αφήνοντάς τον «χωρίς όρεξη για ζωή». Ο Ισπανός τενίστας, 10 φορές νικητής σε τουρνουά του Γκραν Σλαμ, αναφέρει ότι οι γιατροί τού διέγνωσαν έναν σπάνιο τραυματισμό στο πέλμα το 2005, που θα μπορούσε να τον αφήσει για πάντα εκτός των κορτ, οδηγώντας τον σε σκέψεις να ασχοληθεί με το γκολφ. Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε ύστερα από μια νίκη σε πέντε σετ επί του Ιβάν Λιούμπισιτς. Ο Ναδάλ αναφέρει ότι η χαρά της νίκης γρήγορα επισκιάστηκε από τη χειρότερη απαισιοδοξία. «Αρχικά η διάγνωση μου ήρθε σαν σφαίρα στο κεφάλι», γράφει ο Ναδάλ. «Το κόκαλο με πονάει ακόμη. Είναι υπό έλεγχο, μετά δυσκολίας, και πρέπει πάντα να το έχω στον νου μου.»

Μarca

Δημήτρης Παπανικολάου, ένας θρύλος αποσύρεται

Εχοντας παίξει επί 19 χρόνια σε μεγάλες ομάδες (τις 17 ως επαγγελματίας), το να αποσύρεσαι μετά την κατάκτηση έξι πρωταθλημάτων, πέντε κυπέλλων, δύο τροπαίων της Ευρωλίγκας, ενός Ευρωπαϊκού κάτω των 18, ενός Παγκοσμίου κάτω των 19 και όντας ο μοναδικός παίκτης με τριπλ-κράουν και με τους δύο «αιώνιους αντιπάλους» στη χώρα σου, δεν σε κάνει τίποτε λιγότερο από έναν μύθο. Ο μύθος αυτός ονομάζεται Δημήτρης Παπανικολάου και αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το επαγγελματικό μπάσκετ. Ο Παπανικολάου είχε εξαιρετική σωματική δύναμη, που του επέτρεπε να αγωνίζεται σε τρεις διαφορετικές θέσεις με σπουδαία απόδοση. Πολλοί τον συνέκριναν με τον παίκτη που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Ελληνα φόργουορντ, τον Φάνη Χριστοδούλου.

La Repubblica

Οι ευχαριστίες του Ετό, που «θα δώσει χρώμα»

Ο Καμερουνέζος επιθετικός Σαμουέλ Ετό έφτασε πλέον στη Ρωσία και εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της Ανζι Μαχάτσκαλα φορώντας τη φανέλα με τον αριθμό 99. Από εκεί απηύθυνε μια επιστολή στην Ιντερ ευχαριστώντας τους «νερατζούρι» και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο, Μάσιμο Μοράτι, αλλά και τους πρώην συμπαίκτες του και προπονητές και φυσικά τους οπαδούς της ομάδας «για δύο φανταστικά χρόνια». Πάντως, με δεδομένο τον φόβο για ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του στο ρωσικό πρωτάθλημα, ήταν τουλάχιστον ατυχής η δήλωση του τεχνικού της Ανζι, Γκάζι Γκαζίεφ, ότι ο έγχρωμος άσος «θα προσθέσει χρώμα στο πρωτάθλημα»!

La Derniere Ηeure

Απελευθερωμένος νιώθει στην Τσέλσι ο Λουκάκου

Ο Ρομέλου Λουκάκου παρουσιάστηκε επισήμως από την Τσέλσι και μοιάζει σαν το ψάρι στο νερό. «Αισθάνομαι πραγματικά πιο ανεξάρτητος. Για παράδειγμα, θα πρέπει μόνος μου να ψάξω για διαμέρισμα. Θέλω να μείνω μέσα στο Λονδίνο, θα είναι και πιο εύκολο για την οικογένειά μου. Βέβαια, θα έχω να καλύπτω μεγάλες αποστάσεις, καθώς από το κέντρο της πόλης του Λονδίνου έως το προπονητικό κέντρο είναι μια απόσταση που αντιστοιχεί σε αυτήν από τις Βρυξέλλες έως τη Γάνδη!». Ερωτηθείς αν, όπως γράφτηκε, θα ανακαλύψει τις γυναίκες στο Λονδίνο, απάντησε γελώντας: «Το διάβασα αυτό, αλλά εγώ είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, και αυτό ακριβώς είναι που εξήγησα και στη μητέρα μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή