«Ακτινογραφία» των 12 αθλητών και αθλητριών μας που θα αγωνιστούν στη Ν. Κορέα

«Ακτινογραφία» των 12 αθλητών και αθλητριών μας που θα αγωνιστούν στη Ν. Κορέα

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους αθλητές μας; Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, όχι ακριβώς προβλέψεις (τέτοιες δεν γίνονται εύκολα σε τόσο μεγάλους αγώνες), αλλά εκτίμηση της κατάστασης, βάσει του «παρελθόντος» τους, των εφετινών εμφανίσεών τους και των αντιπάλων τους.

Λούης Τσάτουμας (29 ετών, μήκος): Λέτε να έφθασε η καλή ώρα για τον ταλαντούχο, τουλάχιστον σωματικά, άλτη; Είθε. Εχει αδικήσει τον εαυτό του, κυρίως σε τελικούς. Οχι πως δεν έχει σημειώσει επιτυχίες, αλλά πιστεύουμε πώς είναι πλασμένος για περισσότερα πράγματα. Φέτος έχει πηδήσει 8,26μ., που τον φέρνουν στην 11η θέση στους 36 δηλωμένους. Ομως, μόνο έξι έχουν υπερβεί τα 8,30μ. Δείχνει σταθερότητα, κάτι που προοιωνίζεται πρόκριση στον τελικό. Μετά, ο… Θεός βοηθός.

Κώστας Μπανιώτης (25 ετών, ύψος): Πολύ καλός στις σημαντικές διοργανώσεις, ειδικά του κλειστού στίβου, ευελπιστεί να κάνει κάτι ανάλογο και στον ανοικτό. Είναι ο πιο έμπειρος από τους δύο Ελληνες άλτες του αγωνίσματος. Εφέτος έχει πηδήσει 2,32μ. στον κλειστό στίβο (η ΙΑΑΦ υπολογίζει στην κατάταξη όλες τις επιδόσεις), κάτι που του δίνει την 11η θέση στους 35. Στον ανοικτό έχει υπερβεί τα 2,28μ.

Δημήτρης Χονδροκούκης (23 ετών, ύψος): Αν δεν έχει πρόβλημα με τα πόδια του και δείξει την αγωνιστικότητα, που επέδειξε και στον κλειστό στίβο και στα μίτινγκ του ανοιχτού, μπορεί ν’ αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της αποστολής. Και αυτός έχει περάσει φέτος πάνω από τα 2,32μ., και, μάλιστα, στον ανοικτό στίβο.

Κώστας Φιλιππίδης (25 ετών, επί κοντώ): Με 5,73μ., έχει την 11η επίδοση στους 31. Μαχητής στους μεγάλους αγώνες, σοβαρός αθλητής, μπορεί να μπει στον τελικό και μετά να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Δεν ξέρουμε αν τον έχουν κουράσει οι πολλοί αγώνες στους οποίους πήρε μέρος, κάτι που συνεπαγόταν και πολλά ταξίδια.

Κώστας Δουβαλίδης (110μ. μ’ εμπόδια): Με 13.51 έχει την 24η θέση στους 35. Εχει αποδείξει ότι στους μεγάλους αγώνες είναι παλικάρι. Να προκριθεί στον τελικό μάλλον είναι απίθανο, μπορεί, όμως, να φθάσει στον ημιτελικό. Αν τρέξει την απόσταση σε χρόνο από 13.55 και κάτω θα έχει πετύχει.

Γερβάσιος Φιλιππίδης (24 ετών, ακοντισμός): Εχει διακριθεί σε πρωταθλήματα ηλικιών (6ος σε Παγκόσμιο εφήβων, 5ος σε Ευρωπαϊκό νέων). Αλλά, άλλο οι αγώνες εφήβων (ώς 19 χρόνων) και νέων (ώς 22) και άλλο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εχει ρίξει φέτος 82,38μ. και με αυτά είναι 24ος στους 42. Αν περάσει τα 80μ., θα έχει επιτύχει, ασχέτως θέσης που θα καταλάβει.

Σπύρος Λεμπέσης: (24 ετών, ακοντισμός): Τα ίδια ακριβώς ισχύουν γι’ αυτόν. Ηταν 3ος στους ευρωπαϊκούς νέων το 2009. Με τα 81,12μ., που έχει σημειώσει το 2011, είναι 30ός.

Νικόλ Κυριακοπούλου (25 ετών, επί κοντώ): Αν ξεπεράσει το «σύνδρομο των τελικών», μπορεί να κάνει το «μπαμ». Ναι μεν έχει πηδήσει 4,71 (7η στις 37), αλλά φαίνεται ικανή να ξεπεράσει και τα 4,80μ. Πρώτος στόχος της είναι να μπει στον τελικό και μετά να μην πάθει ό,τι πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κι εφέτος στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό. Πέρσι προκρίθηκε στον τελικό με 4,45μ., αλλά σε αυτόν απέτυχε τρις στα 4,30 και μηδενίστηκε. Εφέτος μπήκε στον τελικό με 4,55, όμως έμεινε 9η με 4,35μ.

Παρασκευή (Βούλα) Παπαχρήστου (22 ετών, τριπλούν): Θέση στην οκτάδα «βλέπει» η δις (2009, 2011) πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νέες γυναίκες. Με τα 14,72μ. είναι 5η στις 36. Ενίοτε παρουσιάζει αστάθεια στους διεθνείς αγώνες. Αν πηδήσει όπως μπορεί, θα μπει στον τελικό και μετά θα διεκδικήσει θέση στην οκτάδα.

Νίκη Πανέτα (25 ετών, τριπλούν): Το «αίνιγμα» της αποστολής. Εχει προσόντα. Θα τα παρουσιάσει; Θα δούμε. Με 14,55μ. έχει την 10η επίδοση. Ο στόχος της είναι να προκριθεί στον τελικό. Αν «πιάσει» την επίδοσή της, θα τα καταφέρει.

Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (31 χρόνων, σφυροβολία):Εχει προκριθεί δύο φορές σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σε αυτόν των Ολυμπιακών του 2004, αλλά ουδέποτε σε τελικό πρωταθλήματος κόσμου. Θα μπορέσει στη Νότια Κορέα; Δύσκολο. Με 70,54μ. έχει την 20ή επίδοση στις 31.

Ειρήνη Κοκκιναρίου (30 ετών, 3.000μ. στιπλ): Στους μεγάλους αγώνες μάχεται, πλησιάζει ή καταρρίπτει το ρεκόρ της. Αν το κάνει και στην Νταεγού, θα έχει πετύχει. Με 9.39.53 έχει την 21η επίδοση στις 35.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή