ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Υπάρχει λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Πιστεύω πως θα είναι προσβλητικό για ορισμένους… οίκους αν του δίναμε τον επιθετικό προσδιορισμό τους. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή έγιναν γνωστά, όσα συνέβαιναν εδώ και χρόνια, αλλά τα όσα βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε, μετά τις αποκαλύψεις και τις δικαστικές έρευνες.

Επί μήνες, Πολιτεία, ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα… μαλλιοτραβιούνται για το αν θα άρχιζε κανονικά το πρωτάθλημα και με ποιες ομάδες. Καθημερινά, κάποιες έπεφταν και κάποιες ανέβαιναν κατηγορία. Με τις επιτροπές να απαλείφουν η μία τις αποφάσεις της άλλης, με αποτέλεσμα ο φίλαθλος κόσμος να γελάει με τα σκεπτικά τους. Οι δε αρμόδιοι να θεωρούν το… φτύσιμο του κόσμου, ψιχάλες.

Η λέξη «κάθαρση» έγινε καραμέλα στο στόμα όλων. Ακόμα και αυτών που θεωρούνται πως «βρώμισαν» το ποδόσφαιρο. Και αντί να κάτσουν, όσοι δηλώνουν πως κόπτονται για τη σωτηρία του, εξακολουθούν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά με ανακοινώσεις κενού περιεχομένου. Ουδείς μπορεί να καταλάβει, ούτε οι πολιτικοί ούτε οι παράγοντες, πως ο φίλαθλος κόσμος τους γύρισε πλέον την πλάτη. Δεν τους πιστεύει. Και καλά τους δεύτερους. Τους έμαθε εδώ και χρόνια. Τους ενδιαφέρει μόνο η τσέπη και η προσωπική τους προβολή.

Αλλά οι πρώτοι; Εμφανίζονται μεν σαν φανατικοί θεματοφύλακες της έννομης τάξης, ξεχνώντας όμως, πως εδώ και χρόνια δεν έκαναν τίποτα, ώστε να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο, από αυτούς που το μόλυναν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα και τώρα, δεν ερευνούν από πού κρατάει η σκούφια κάποιων που δηλώνουν πως θέλουν να επενδύσουν σε ομάδες, για να τις… σώσουν.

Αλήθεια έχουν την πολιτική βούληση να διαλύσουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Να σταματήσουν τον στοιχηματισμό; Πιστεύω πως ακόμα κι αν την έχουν, δεν μπορούν να τα κάνουν. Διότι, θα χαθούν δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν όλοι, πίσω από το δάκτυλό μας. Η όποια κάθαρση θα προχωρήσει και θα φτάσει εκεί όπου δεν θα θιγούν τα μεγάλα συμφέροντα. Επειτα, με την πάροδο του χρόνου, θα ξεχαστούν σχεδόν όλα, για να βρεθούν στο μέλλον, αν δεν έχουν βρεθεί ήδη, οι επιτήδειοι που θα θησαυρίζουν παράνομα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.