Ερχεται «καυτός» Σεπτέμβριος στα στημένα

Ερχεται «καυτός» Σεπτέμβριος στα στημένα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ απολογιών για τους ήδη εμπλεκόμενους στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων και του παράνομου στοιχήματος αναμένεται τον Σεπτέμβριο, ενώ ο κύκλος των κατηγορουμένων διευρύνεται συνεχώς, καθώς ο 9ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης που ερευνά τη δικογραφία προέβη, με τη βοήθεια της UEFA, στην ταυτοποίηση είκοσι ακόμη ατόμων που στοιχημάτιζαν σε «στημένα» ματς μέσω της εταιρείας στοιχήματος Betfair. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν τελικώς η δικογραφία θα παραμείνει στα χέρια του 9ου τακτικού ανακριτή ή αν η ανάκριση θα διεξαχθεί από εφέτη-ανακριτή, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με όλες τις σημαντικές υποθέσεις. Σε περίπτωση, που η δικογραφία των «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων» ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή, εκτιμάται ότι η αποστολή κλήσεων προς απολογία θα καθυστερήσει, καθώς η δικογραφία είναι ογκωδέστατη (πάνω από 90.000 σελίδες) και ο «νέος» ανακριτής θα πρέπει να ενημερωθεί.

Συνολικά πάντως, αναμένεται να σταλούν κλήσεις προς απολογία για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις σε τουλάχιστον εβδομήντα πρόσωπα, που είτε εμπλέκονται στο «στήσιμο» των αγώνων, είτε «έπαιζαν» παράνομο στοίχημα. Μεταξύ των προσώπων αυτών περιλαμβάνονται ισχυροί παράγοντες ΠΑΕ Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, αλλά και ιδιώτες που στοιχημάτιζαν παρανόμως. Σημειώνεται ότι από τα 14 άτομα που έχουν απολογηθεί, τρία -ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης και ο booker Βασίλης Καρακούλιας- έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ ο μόνος εκ των εμπλεκομένων που παραμένει καταζητούμενος -διεθνώς- είναι ο Μάκης Ψωμιάδης.

Σημαντικά στοιχεία, που θα δώσουν ώθηση στην ανάκριση, αναμένονται και από την έρευνα του ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά κινήσεις λογαριασμών περίπου 100 προσώπων αλλά και κινήσεις καρτών μέσω των οποίων παίζονταν τα στοιχήματα στους (τουλάχιστον) 40 χειραγωγημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, του Κυπέλλου και της Superleague. Παράλληλα, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο ανακριτής αναμένεται να μεταβεί στη Χάγη προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους της Europol και της Eurojust. Αντικείμενο της συνάντησης, πέραν της ανταλλαγής και διασταύρωσης των στοιχείων, είναι η επίσπευση των επτά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν σταλεί σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες και αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς που κάποιοι εκ των εμπλεκομένων διατηρούν στο εξωτερικό αλλά και στοιχηματικές εταιρείες που εμφανίζονται στη δικογραφία και δραστηριοποιούνται μέσω Ιντερνετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή