Και έπεται συνέχεια τον χειμώνα

Και έπεται συνέχεια τον χειμώνα

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, φυσικά, σε μια τόσο πολύπλοκη ιστορία έχει τι θα γίνει από ‘δω και πέρα. Το προεδρείο της Σούπερ Λίγκας και οι 8-9 ομάδες που το στηρίζουν (μερικές από τις οποίες είναι εμπλεκόμενες στις ιστορίες των στημένων παιχνιδιών!) ελπίζουν πως η αυστηρότητα του κράτους θα εξαντληθεί στον Ολυμπιακό Β., στην Καβάλα και στους Μπέο – Ψωμιάδη. Ομως, αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί. Μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας (που έβγαλε την πρωτόδικη απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Β. και της Καβάλας) ανέφεραν σε ιδιωτικές τους συζητήσεις ότι η επιτροπή θα είναι εξίσου αυστηρή με όλους, τονίζοντας με νόημα: «Οσο ψηλά και αν βρίσκονται». Οι αθλητικοί εισαγγελείς, δηλαδή ο κ. Φάκος και ο κ. Αντωνακάκης, υποστηρίζουν ότι όποιος απολογηθεί στον ανακριτή κ. Κασίμη θα παρουσιαστεί και ως κατηγορούμενος στην πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας. Ισχυρίζονται ότι οι απολογίες στον ανακριτή αποτελούν μέρος της αθλητικής δικογραφίας και ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν παραπέμφθηκαν όλοι όσοι αναφέρονται στο πόρισμα της κ. Παπανδρέου ταυτόχρονα. Οι αθλητικοί εισαγγελείς πιστεύουν ότι ενώπιον του ανακριτή κάποιοι μπορεί να «σπάσουν» ή να δώσουν νέα χρήσιμα στοιχεία και αναφέρουν χαρακτηριστικά την περίπτωση του υιού Ψωμιάδη. Ηδη ετοιμάζονται να απολογηθούν οι ιδιοκτήτες της Τρίπολης και της Κέρκυρας, ο κ. Μπάκος και ο κ. Λιπάντζης, ενώ σειρά θα πάρει και ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού κ. Κομπότης. Οι ομάδες τους, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για Καβάλα και Ολυμπιακό Β., κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Φυσικά, τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει και για το αν θα κληθεί από την αθλητική Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκης: εδώ, οι γνώμες διίστανται. Η κατηγορία που του έχει απαγγελθεί από την κ. Παπανδρέου είναι «συνεργασία με εγκληματική οργάνωση» – η συγκεκριμένη κατηγορία δεν εμπεριέχεται σε κανένα αθλητικό κώδικα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μπέος (με την εγκληματική οργάνωση του οποίου ο Μαρινάκης κατηγορείται ότι σχετίζεται) δεν τιμωρήθηκε από τους αθλητικούς δικαστές για σύσταση συμμορίας, αλλά για παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο παιχνιδιών στο προ διετίας πρωτάθλημα της B΄ Εθνικής: τότε, ο Μαρινάκης δεν είχε καν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο!

Η πολιτεία σήμερα μοιάζει ικανοποιημένη, πιστεύοντας ότι η παρέμβαση της ΕΕΑ τρόμαξε αρκετούς στον χώρο, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος παίζει τον αγαπημένο του ρόλο του Πόντιου Πιλάτου παρακολουθώντας εξ αποστάσεως: θέλει να τα έχει καλά με το κράτος για να μη χάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την κρατική χρηματοδότηση και η ΕΠΟ τη χορηγία του ΟΠΑΠ, αλλά από την άλλη καταλαβαίνει κιόλας ότι πρέπει να βρει ένα τρόπο να υπερασπιστεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι απλά περιμένει να τελειώσει η θητεία του, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές: ο Πιλάβιος πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο που θα προκύψει μετά το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθαρότερο και η διοίκησή του ευκολότερη. Η θέση του προέδρου του αρέσει. Φέτος, άλλωστε, όρισε αρχιδιαιτητή (τον καλό του φίλο κ. Κύρο Βασσάρα) χωρίς για πρώτη φορά να ρωτήσει κανένα!

Ενδιαφέρον, φυσικά, έχει και η στάση του Ολυμπιακού Βόλου με την Καβάλα. Για την ώρα προσπαθούν να μη χάσουν τους παίκτες τους κι ετοιμάζονται για προσφυγές στο ΣτΕ. Ηδη οι δύο ομάδες μπλόκαραν την αντικατάστασή τους από τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας, ενώ ΑΕΛ και Πανσερραίκός διεκδικούν ακόμη τις θέσεις τους, σημειώστε και την δικαίωση του Ηρακλή. Σε μια χρονιά που τα είδαμε όλα, τίποτα πλέον δεν αποκλείεται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή