Κυρίαρχος στο διεθνές γυναικείο πόλο η Ελλάς, πρώτες στην Ευρώπη οι νεανίδες

Κυρίαρχος στο διεθνές γυναικείο πόλο η Ελλάς, πρώτες στην Ευρώπη οι νεανίδες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Αλκηστις Μπενέκου, Αναστασία Καλάργυρου, Ιόλη Μπενέκου, Μαρία Φαρμάκη, Ιωάννα Χαραλαμπίδου, Κατερίνα Ζάντου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χριστίνα Κότσια, Στεφανία Χαραλαμπίδου, Μαρίνα Φλώρου, Σταματίνα Κοντογιάννη, Στεφανία Τερεφού. Θυμηθείτε αυτά τα ονόματα. Είναι οι 13 παίκτριες της εθνικής πόλο νεανίδων, που αναδείχθηκε στη Μαδρίτη (Ισπανία) πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθιστώντας την Ελλάδα κυρίαρχη της διεθνούς γυναικείας υδατοσφαίρισης, αφού έχει προηγηθεί η κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος γυναικών.

«Είναι μια ομάδα με παίκτριες με μεγάλο ταλέντο και εξαιρετικό χαρακτήρα. Δεν ήταν τυχαίο που βγήκε 1η. Μπορούσε, όμως, αν έχανε από την Ιταλία στους προημιτελικούς, την οποία νικήσαμε στην παράταση, να βγει 7η. Μετά, τα κορίτσια απελευθερώθηκαν από το άγχος και στον ημιτελικό νίκησαν 12-7 τη Ρωσία και στον τελικό την Ουγγαρία με 11-4», μας είπε ο προπονητής, Κώστας Πετράκης.

Η εθνική νέων ανδρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στον Βόλο, συνέτριψε χθες τον Καναδά με 19-1 (οκτάλεπτα: 5-0, 5-1, 4-0, 5-0). Τα γκολ πέτυχαν οι Καπότσης 5, Γενηδουνιάς 4, Σολανάκης 4, Λάππας 2, Δ. Δερμιτζάκης 2, Ποντικέας, Βλαχόπουλος. Στην πρεμιέρα έφερε 6-6 με την Αυστραλία, μολονότι προηγήθηκε 5-3. Οι Αυστραλοί την Κυριακή νίκησαν 12-1 τον Καναδά. Ετσι η Ελλάς απέκτησε πλεονέκτημα στην προσπάθεια να πάρει την 1η θέση στον όμιλο και να προκριθεί απευθείας στους προημιτελικούς. Απόψε (20.00) παίζει με τη Γαλλία, που χθες ηττήθη με 5-10 από την Αυστραλία, η οποία αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο. Η βαθμολογία: Αυστραλία 5 (3 αγώνες), Ελλάς 3 (2), Γαλλία 2 (2), Καναδάς 2 (3), Π. Ρίκο 0 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή