Στα «σκαριά» κι άλλη μεταγραφή

Στα «σκαριά» κι άλλη μεταγραφή

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώνει ο Ολυμπιακός τις μεταγραφικές του κινήσεις στην καλοκαιρινή περίοδο. Χθες, παρουσίασε τον 28χρονο Καμερουνέζο αμυντικό μέσο Ζαν Μακούν, τον οποίο απέκτησε δανεικό για ένα χρόνο απ’ την Αστον Βίλα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα δικαιώματά του, αν το καλοκαίρι του 2012 καταβάλουν στην αγγλική ομάδα το ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Ο Μακούν που είχε πολυετή θητεία στη Γαλλία με τη Λιλ και τη Λιόν, θα εισπράξει για ένα χρόνο 1,2 εκατ. ευρώ και η Αστον Βίλα 500.000 ευρώ για τον δανεισμό του.

Περισσότεροι από 200 φίλοι των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν χθες το απόγευμα έξω απ’ τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πλατεία Αλεξάνδρας και αποθέωσαν τον Μακούν και τον Βαγγέλη Μαρινάκη κατά την είσοδό τους. «Είναι ένας παίκτης με μεγάλες παραστάσεις. Ερχεται στην πιο παραγωγική ποδοσφαιρικά ηλικία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των «Πειραιωτών». Και πρόσθεσε: «Προσωπικά υλοποιώ αυτά τα οποία υποσχέθηκα όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό. Αποκτούμε τέτοιους παίκτες για να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας. Θέλω έναν Ολυμπιακό δυνατό, να κατακτά άξια το ελληνικό πρωτάθλημα και να προσφέρει και θέαμα. Και στην Ευρώπη να κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Απ’ την πλευρά του ο Μακούν υπογράμμισε: «Οταν μίλησα με τη διοίκηση είδα ότι ήταν επίμονη και με ήθελε πολύ. Αυτό με έκανε να έρθω, να βοηθήσω να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα και να κάνουμε όσο καλύτερη πορεία στην Ευρώπη γίνεται. Εύχομαι να κάνω με τον Ολυμπιακό ό,τι και με τη Λιόν. Να πάμε δηλαδή όσο πιο μακριά γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ». Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως τον συγκρίνουν με τον Κριστιάν Καρεμπέ, κράτησε χαμηλούς τόνους: «Είχε φοβερά προσόντα και εγώ ήρθα εδώ για να κάνω το ίδιο, να δείξω τα προσόντα μου».

Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει εδώ, καθώς ετοιμάζεται να αποκτήσει έναν ακόμη αμυντικό χαφ, τον 32χρονο Ορμπάιθ απ’ την Ατλέτικ Μπιλμπάο. Παράλληλα, αναζητεί επιθετικό, με τους Βιτσένζτο Ιακουίντα της Γιουβέντους και Ιρένους Γέλεν που έμεινε ελεύθερος απ’ την Οσέρ, να βρίσκονται ψηλά στη λίστα του. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν πως στους «ερυθρόλευκους» προτάθηκε ο Ρομάν Παβλιουτσένκο της Τότεναμ! Μία σπουδαία περίπτωση η οποία όμως συγκεντρώνει πολλές δυσκολίες. Απ’ την πειραϊκή εταιρεία διαψεύστηκε χθες βράδυ πως έχουν δεχθεί επίσημη πρόταση για την πώληση των Ριέρα (στη Γαλατασαράι) και Τοροσίδη (στη Βέρντερ).

Από ‘κει και έπειτα, λύνεται η συνεργασία με τους Ουρτάδο και Ρόμενταλ. Ο Βασιλόγιαννης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα Λεμεσού και ο Νικλητσιώτης στην Χέλμοντ Σπορτ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του ολλανδικού πρωταθλήματος. Και οι δύο θα παραχωρηθούν δανεικοί. Οι Κάταϊ και Νέμεθ προορίζονται για τον ΟΦΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή