Μπλέκεται περισσότερο το κουβάρι

Μπλέκεται περισσότερο το κουβάρι

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση στην αγωνία δόθηκε στην υπόθεση που εν πολλοίς θα κρίνει ποια ομάδα εκ των Ηρακλή ή Αστέρα Τρίπολης θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Μετά τρεις ώρες καταθέσεων, με την ένταση να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έδωσε προθεσμία έως την Παρασκευή στις δύο ομάδες προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Το απόγευμα της Παρασκευής ή το μεσημέρι της Δευτέρας το αργότερο, θα ανακοινωθεί η καθοριστική απόφαση.

Ο Ηρακλής, πάντως, οφείλει έως αύριο να καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στη Φούτμπολ Λιγκ. Κι αυτό γιατί με τα έως τώρα δεδομένα, είναι ομάδα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας. Η ΕΕΑ περιμένει όλα τα στοιχεία που αφορούν στη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής στον Ανδρέα Παντελή. Επιπλέον και ο ίδιος ο κ. Παντελή θα πρέπει να προσκομίσει όλα τα απαραίτητά στοιχεία που αφορούν στον ίδιο (ποινικό μητρώο, «πόθεν έσχες», φορολογικές δηλώσεις και άλλα). Να διευκρινίσουμε πως την Πέμπτη το μεσημέρι, η ΕΕΑ θα εξετάσει όλους τους φακέλους των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ 2, προκειμένου να εκδώσει πιστοποιητικά συμμετοχής.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε χθες πως κατέθεσε νέο φάκελο στην ΕΕΑ τονίζοντας ότι τα -κατά την άποψη της Επιτροπής- «παρένθετα πρόσωπα» αποτελούν παρελθόν από τον σύλλογο: «Καθίσταται πλέον βέβαιο ότι η ΕΕΑ, σεβόμενη τις αρχές της χρηστής διοίκησης και κατ’ ορθή αντικειμενική κρίση θα εκδώσει άμεσα το ούτως ή άλλως κατά την αθλητική νομοθεσία μη απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής». Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη μία φράση στην ανακοίνωση της ομάδα της Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία κατά την αθλητική νομοθεσία δεν είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΕΕΑ για να αγωνίζεται μία ομάδα στα πρωτάθλημα. Και το αναφέρουμε τούτο, διότι πηγές της «Κ» τονίζουν πως ένα απ’ τα σενάρια που εξετάζεται στα κέντρα αποφάσεων του ελληνικού ποδοσφαίρου αφορά στην επιστροφή της Καβάλας (με μείον 8 βαθμούς) και του Ολυμπιακού Βόλου (με μείον 10 βαθμούς) στη Σούπερ Λίγκα. Αν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου», με απρόβλεπτες συνέπειες στις σχέσεις Πολιτείας, Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ. Επιπλέον, να σημειωθεί πως η ΕΕΑ δεν είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει φάκελο μιας ΠΑΕ, εφ’ όσον έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με έγγραφο της UΕFΑ, είναι «ύποπτο» το παιχνίδι Λεβαδειακού – Διαγόρα 4-0 (διεξήχθη στις 29 Αυγούστου του 2011) για τα πλέι οφ ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Σχετική αναφορά απέστειλε ο γ. γ. Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κ. Πόπη Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μπιτσαξής επισήμανε πως πολλοί σύνδεσμοι φιλάθλων έχουν εξελιχθεί σε φυτώρια εγκλήματος με την ανοχή των ΠΑΕ, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια στα Πετράλωνα.

– Δάκρυσε ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ως μάρτυρας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του υποβιβασμού της Ηλιούπολης και του ισόβιου αποκλεισμού του μεγαλομετόχου της, Γιώργου Τσακογιάννη. Ο κ. Κούγιας, ενώ κατέθετε για τον τρόπο με τον οποίο η Ηλιούπολη έπαιρνε τα παιχνίδια, ανέφερε πως απειλούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή